Adana Kozan Devlet Hastanesi

Cumhuriyet Mahallesi Turgut Özal Bulvarı No: 13 Kozan Adana
bilgi@kozandh.gov.tr
Bu sayfa en son 01.10.2014 tarihinde güncellenmiştir. Kurum yetkilisi misiniz ? Sayfayı yönetmek için yetki talebinde bulunun.
İlçemiz Devlet Hastanesi 1974 yılında 50 dönümlük arazi üzerine 50 yataklı tip hastaneler projesine göre inşaa edilip hizmete girmiştir. Bodrum, zeminle birlikte 4 kattan ibarettir. 2360 metrekare kapalı alana sahiptir. Ayrıca 100 metrekarelik jeneratör dairesine sahiptir. Hemşire lojmanı olarak yapılan yaklaşık 120 metrekarelik bina daha sonra 112 Hızır Acil servis binasına dönüştürülmüştür.

Zamanla mevcut hastane yatakları yetersiz kalmış ve yatak sayısı 1985 yılında 75'e çıkarılmıştır. 2002 yılında 100'e çıkarılmış 2004 yılı sonunda 150 yatak kapasitesine çıkarılmış olup hala 150 yatakla hizmet vermektedir.

Hastanemiz Kayseri-Adana yolu üzerinde Tufanbeyli, Saimbeyli, Feke, İmamoğlu İlçelerine en yakın tedavi kurumudur. Bölge Hastanesine uzaklığı 70 km'dir. Bölgenin coğrafi yapısı nufusun potansiyeli nedeniyle hasta talebi sürekli artmaktadır.