Amasya Sabuncuoğlu Şerefeddin Devlet Hastanesi

Reklam
Kirazlıdere Mah. Merkez/ Amasya/ Türkiye
Reklam
Bu sayfa en son 09.10.2014 tarihinde güncellenmiştir. Kurum yetkilisi misiniz ? Sayfayı yönetmek için yetki talebinde bulunun.
Hastanemiz 19.01.2004 tarihinde hizmete açılmıştır. Bu tarihe kadar Hastane Hizmetleri İlimiz Fethiye mahallesindeki 1950 yılında Amasya eşrafından Ruhi Tingiz tarafından 50 yataklı Doğumevi olarak yaptırılan ve isminin baki kalması koşuluyla Bakanlığımıza hibe edilen, zaman içerisinde ihtiyaçlar doğrultusunda ek binalarla genişletilen 200 yatak kapasiteli“Amasya Ruhi Tingiz Devlet Hastanesinde” yürütülmüştür. Bu Hastane binasının halkımızın ihtiyaçlarını karşılamada fiziki mekan açısından yetersiz kalması, bakım ve onarımının ekonomik olmaması sonucu 1991 yılında İlimiz Kirazlıdere Mahallesinde 40.000 m2 arsa üzerine temeli atılan 300 yataklı yeni Hastane binası inşaatı, 13 yıl aradan sonra tamamlanmış olup, 19.01.2004 tarihinde bu binaya taşınılmıştır. Hastanemiz inşaat alanı 3.937 m2 olup, 25.235 m2 hizmet alanına sahiptir. Ayrıca 1320 m2 kapalı garaj ve 1.948 m2 hizmet alanlı lojmanı da bulunmaktadır. Hastanemizin ismi; Valiliğimizin teklifi üzerine Bakanlığımız oluru ile Fatih Sultan Mehmet döneminin en ünlü hekim ve cerrahlarından olan ve tıp tarihinde önemli bir yer tutan 1386 Amasya doğumlu Sabuncuoğlu Şerefeddin’in anısına“Amasya Sabuncuoğlu Şerefeddin Devlet Hastanesi” olarak değiştirilmiştir.