Ankara Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi ve Eğitim Merkezi

90.Sok.Serhat Sitesi Karşısı, Ostim
Dahili Tel: 3100
Bu sayfa en son 25.06.2014 tarihinde güncellenmiştir. Kurum yetkilisi misiniz ? Sayfayı yönetmek için yetki talebinde bulunun.

Ankara Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi ve Eğitim Merkezi, Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Psikiyatri Kliniği’ne bağlı olarak 22 Şubat 2004 tarihinde hizmete açılmıştır.

Merkezimiz toplam 50 yatak kapasitesine sahiptir. Merkezin bulunduğu bina üç katlı olup zemin katta 4 adet 3 kişilik hasta odası (toplam 12 yatak), psikolog ve sosyal hizmet uzmanı odası, uğraşı odası, laboratuvar,  röntgen ve spor salonu bulunmaktadır.

Orta kat yoğun bakım, detoks (arındırma), poliklinik ve idari ünitelerin bulunduğu kat olup 1 yoğun bakım, 1 arındırma odası, 2 poliklinik, klinik şefi, psikiyatri uzmanı, doktor, başhekim yardımcısı ve hastane müdür yardımcısı odaları, veri toplama merkezi, kayıt ve arşiv, güvenlik ve santral odaları ile konferans salonu ve özürlüler için ayrı olmak üzere 3 adet tuvalet bulunmaktadır.

Arındırma odasında 10 yatak, yoğun bakım odasında 8 yatak vardır. Üst katta her biri 2 kişilik olmak üzere toplam 10 adet hasta odası vardır. Ayrıca nöbetçi doktor odası, hasta ve personel için yemekhane, mutfak, soğuk hava depoları ve grup terapilerinin yapıldığı çok amaçlı toplantı salonu da bu kattadır. Yoğun bakım ve arındırma odalarında EKG cihazı, oksijen donanımı, vakum aspiratör, defibrilatör, glukometre bulunmaktadır.

Merkezde bulunan konvansiyonel röntgen cihazı ile direkt grafiler çekilmektedir. Madde kullanıcılarının kanından ve idrarından alkol, eroin ve diğer maddelerin ölçülmesi için gerekli laboratuvar donanımı bulunmaktadır.

Yatarak tedavi süresi ortalama 21 gün olup bu süre içerisinde hastalara grup terapileri, bireysel terapiler, iş-uğraş ve spor aktiviteleri ile destek olunmaktadır. Psikososyal servis tarafından hasta ve ailelerinin yaşadığı psikososyal sorunların çözümlenmesi amacıyla bireysel terapiler ve grup terapileri yapılmakta ve bağımlılık danışmanlığı verilmektedir. Bağımlılık tedavisinin desteklenmesi amacıyla hasta ve aileleri toplumsal hizmet ve kaynaklara yönlendirilmektedir.

Merkezimizde alkol ve sigaranın yanı sıra alkol dışı diğer bütün madde kullanıcılarına yönelik olarak (Pazartesi-Çarşamba alkol dışı diğer maddeler, Salı -Perşembe günleri alkol kullanım sorunu olan hastalara) poliklinik hizmetleri verilmektedir. Günlük ortalama poliklinik sayısı 30 civarındadır.