Ankara Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi

İrfan Baştuğ Cad. Dışkapı
info@diskapieah.gov.tr
Bu sayfa en son 02.12.2015 tarihinde güncellenmiştir. Kurum yetkilisi misiniz ? Sayfayı yönetmek için yetki talebinde bulunun.
Hastanemizin Tarihçesi PDF Yazdır e-Posta
Bütün çalışanların güvenliğini bir çatı altında toplamak amacı ile kurulmuş olan Sosyal Sigortalar Kurumu ,  bir süre sonra çalışanlara  ve ailelerine  sağlık hizmeti  vermeği de amaçlamıştır. Bu nedenle, kuruma ait modern sağlık tesislerinin kurulması zorunlu hale gelmiştir. 1954 yılında bu amaçla , Dışkapı Baba Harman mevkii olarak bilinen otuz iki dönümlük arazi  , Ankara belediyesinden kiralanmıştır. 1957 yılında temeli atılan hastane binası “300” yatak kapasitesi ile 25.06.1964 tarihinde dönemin  çalışma bakanı Bülent Ecevit tarafından hizmete açılmıştır.
Hastanemiz açıldığı günden  itibaren çok yoğun bir taleple karşı karşıya kalmıştır. Bu talebe cevap vermek ve hizmet  kalitesini yükseltmek  adına  zaman içinde  yeni birimler eklenmiş  , yatak kapasitesi  arttırılmış , eğitim  hastanesi konumuna  gelen S.S.K Dışkapı Hastanesi hasta tedavisinin yanı sıra asistan  yetiştiren, sağlık alanında   çeşitli araştırmalara  ev sahipliği yapan ,Türkiye’nin en büyük hastanelerinden biri haline gelmiştir.
1996 yılında Dışkapı ‘da verilen poliklinik hizmetlerine dahil olarak ,kendi arazisinde  yapılan modern binasında altmış  poliklinik odası  ile , Etlik Semt Polikliniği dönemin başbakanı Necmettin Erbakan tarafından hizmete açılmıştır.Yenilenen acil servis ile, Ankara’nın en fazla sayıda hastaya acil hizmeti veren hastanelerinden biri olmuştur.
2005 tarihinde, Sosyal Sigortalar Kurumu’nun kaldırılıp tüm  güvenlik kuruluşlarının tek bir çatı altında toplanması  amacı ile Sosyal Güvenlik Kurumu’nun  kurulmasıyla  , diğer  S.S.K hastaneleri gibi  Dışkapı  Ankara  Hastanesi de Sağlık Bakanlığı’na ( S.B ) devredilmiştir. Bu tarihten sonra hastane ismi  S.B  Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak değiştirilmiştir.  Hastane,  bünyesine dahil edilen çeşitli semt poliklinikleri ve yeni açılan kırk sekiz polikliniği  ile daha da büyümüştür. Şu anda acil servisteki  11 poliklinik odası hariç, 139 branş poliklinik odası ve semt poliklinikleri ile hizmet veren hastane 772 yatak kapasitelidir.
2005 yılından sonra  modern bir yapılanmaya giren S.B Dışkapı  Yıldırm Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi ‘nde yeni merkez polikliniği açılmış, polikliniklere sıramatik ve LCD ekranlar kurulmuş  böylece aşırı izdiham ve kalabalığın yol açtığı olumsuz koşullar büyük ölçüde giderilmiştir. Mevcut diş polikliniği yenilenmiş, gençlik merkezi uyku merkezi  açılmış, halkla ilişkiler ve hasta hakları birimleri kurulmuş, hasta yakınlarına yardımcı olmak amacıyla hasta yönlendirme ve hasta refakati için  host  ve hostesler göreve başlayarak sosyal yönden eksiklikler büyük ölçüde giderilmiştir.
Bütün bunlara ek olarak son yıllarda Diyaliz ünitesi,taş kırma ünitesi, anjiyografi ünitesi algoloji( ağrı tedavi merkezi),akupunktur polikliniklerinin de hizmete başlaması ile sağlıkta yeni ve modern bir anlayış benimsenmiştir.
2010 yılından sonra , hastane sağlık hizmetlerinin yanı sıra, kök hücre pankreas adacık izolasyonu gibi dünyada çok yeni olan araştırmaların  yapılmasına ev sahipliği de yapmıştır. Etlik poliklinik binasında büyük ve modern bir araştırma merkezi  ile deney hayvanları yetiştirme ve araştırma  laboratuvarı  kurulmuştur. Son yıllarda  en önemli  araştırma ve tedavi konusu haline  gelen  genetik biliminde de araştırmaların gerisinde kalınmayarak, çeşitli genetik hastalıkların ailesel  taraması teşhisi ve tedavisi ile ilgili  genetik  Polikliniği de Etlik Binasında hizmete açılmıştır.
S.B  Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi1964 den beri tanıklık ettiği  tarihi ve kaliteli  çağdaş, yenilikçi  yeni  vizyonu ile daha nice hizmetlere imza atmaya adaydır.