Ankara Etimesgut Asker Hastanesi

Bahçekapı Mh.Dumlupınar Blv
Posta Kodu:
+90 (312) 298 46 64 / 65
Bu sayfa en son 17.07.2014 tarihinde güncellenmiştir. Kurum yetkilisi misiniz ? Sayfayı yönetmek için yetki talebinde bulunun.
Etimesgut Asker Hastanesi, 1946 yılında kurulmuş, 1964 yılına kadar çeşitli askeri birlikler bünyesinde hizmet vermiştir. 1964 yılında kullanılan mevcut binasına taşınmıştır. 1978’de Hv.K.K. lığına devredilmiş ve 400 yataklı Hava Hastanesi olarak hizmet vermeye devam etmiştir.
TSK Sağlık Komutanlığının yeniden yapılandırılması kapsamında;
01 Ağustos 2005 tarihinde Etimesgut Asker Hastanesi olarak ismi değiştirilmiştir. 01 Eylül 2005 tarihinde  Hv.K.K.lığı bünyesinden TSK Sağ.Hiz.K.lığının teşkilat ve kuruluş yapısına girilmiştir. 08 Eylül 2008 tarihinden itibaren ise Ankara Sağ. Hiz. Blg. K.lığına bağlanmıştır.

MİSYON VE VİZYON

Misyonumuz ;

Tanı ve tedavi istemi ile başvuran hastaların psikolojik ve duygusal değerlerine saygılı, multi disipliner bir yaklaşımla sağlık hizmeti sunmak, bilimsel araştırmalarda öncü olmak, hastane personelinin sürekli eğitim ve yeterliliklerinin değerlendirilmesini sağlamak, hasta ve yakınlarına, hastane bünyesinde çalışanlara güvenli, işlevsel ve etkin bir ortam ve çevre sağlamak, TSK personeli ve ailelerinin ihtiyaçları doğrultusunda bilgilendirilmesi, tedavi kararına, bakımına ve bakımın devamlılığına katılımların sağlanmasına katkıda bulunmaktır.

Vizyonumuz ;

Barışta; askerlerin, hak sahiplerinin fiziki ve moral durumlarını takip etmek ve korumak, savaşta ise her türlü askeri harekatın sağlık hizmet desteğini sağlamak amacıyla;

Personelin modern tıp biliminin gereklerini kavramış ve uygulayabilecek nitelikte olması, sağlık hizmet sunumunun hasta ve yakınlarının memnuniyetini ve sadakatini sağlayacak şekilde kaliteli, etkin, ekonomik ve etik değerler uygun olması, yıllık kongre, sempozyum ve eğitimlere tıp biliminin gelişimine katkı sağlanmasıdır.