Ankara Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi

Gazi Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezi Gazi Hastanesi Beşevler
Posta Kodu:
hastane@gazi.edu.tr
Bu sayfa en son 02.07.2014 tarihinde güncellenmiştir. Kurum yetkilisi misiniz ? Sayfayı yönetmek için yetki talebinde bulunun.

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi 2 Ekim 1979'da Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'ne bağlı Tıp Fakültesi olarak kurulmuştur. Sağlık ve Sosyal Yardım Bakanlığı ve Türkiye Trafik Kazaları Yardım Vakfı arasında 26 Mart 1979'da yapılan bir protokol ile Dr. Muhittin Ülker Acil Yardım ve Travmatoloji Hastanesi, Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'ne bağlı Tıp Fakültesi'nin Uygulama ve Araştırma Hastanesi olur. 1984 Kasım ayında bugünkü, modern Gazi Hastanesi'nin temeli atılır. 1985 Haziran'ına gelindiğinde Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi ilk mezunlarını verir.

Beşevlerdeki yurt binalarında gerekli değişiklikler yapılarak inşa edilen yeni hastane binasının açılışı 30 Haziran 1986 da yapılır. Hastanenin adı Gazi Hastanesi'dir. Böylece 1979 yılından bu yana hizmet verdiği Dr. Muhittin Ülker Acil Yardım ve Travmatoloji Hastanesinden ayrılan Tıp Fakültesi, görevine artık kendi hastanesinde devam etmeye başlar. Gazi Hastanesi'nin poliklinik binası 1994'de, yataklı üniteler, laboratuvar ve tıbbi görüntüleme üniteleri ise 1997'de bitirilerek hizmete sokulur.Yeni Acil Servis ve ek hastane blokları 10 Temmuz 2000 tarihinde açılmıştır.

Bugün itibariyle fakültemiz, 297 Profesör, 104 Doçent, 27 Yrd. Doçent, 21 öğretim görevlisi, 21 uzman, 553 araştırma görevlisi, toplam 1023 öğretim elemanı ve modern araştırma ve uygulama hastanesi ile çağdaş tıp eğitimi yanında hasta bakım hizmetlerini sürdürmektedir.

Ocak 2013 rakamları ile hastanemizde 958 doktor, 824 hemşire ve 1316 teknik ve idari personel görev yapmaktadır. 2012 yılında polikliniklerde 814 bin hasta muayenesi yapılmıştır. Hastanemizin 1037 hasta yatağı mevcut olup 2012 yılında 60 bin hasta yatarak tedavi görmüştür. Aynı yıl içinde yapılan ameliyat sayısı 36 bindir.

Vizyon ve misyonumuz

Hastanemiz; sağlık hizmetleriyle ilgili tüm alanlarda eğitim-öğretim, araştırma ve uygulama yapma olanağı sağlamak, her düzeyde tıp ve sağlık personeli yetiştirmek amacıyla Tıp Fakültesi başta olmak üzere, Üniversite bünyesindeki diğer fakülte, enstitü, yüksekokullar, araştırma ve eğitim merkezleri ile yurt içinde ve yurt dışındaki diğer kurumlarla işbirliği yaparak sağlık hizmetlerinin kaliteli ve verimli düzeyde yürütülmesini sağlamaktır.

Teknolojik ve bilimsel gelişmelere açık ekip çalışmasına önem veren müşteri memnuniyetini ön planda tutan işinde uzman, araştırmacı, yenilikçi, paylaşımcı kaynakları etkin ve verimli kullanarak vereceği hizmet ile Ülkemizde ve Üniversitemizde örnek bir Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezi olmaktır.

Değerlerimiz

Hastane kaynaklarının verimli bir şekilde dağıtılması ve kullanılması, hizmetin etkili biçimde verilmesi, gerek kaynak dağıtımında gerekse hedef kitlenin hizmetlere ulaşımında hakkaniyete özen gösterilmesi ve hizmet sunumu sırasında ve sonrasında hizmeti kullananların memnuniyetinin sağlanmasıdır.

Kalite Politikamız

• Gazi Hastanesinde çalışmaktan mutluluk duyan, güler yüzlü, yetenekli, konusunda bilgili ve deneyimli ekibimizle hizmet vermek
  • Hastanemize başvuranların sağlıkla ilgili her türlü sorununu güvenli bir şekilde ve kısa sürede çözümlemek
  • Bilim ve teknolojideki yeniliklere uygun olarak hizmet kalitemizin etkinliğini sürekli geliştirmek ve en iyi olmak hedefimizdir.