Ankara Gülhane Askeri Hastanesi (Gata)

Gülhane Askeri Hastanesi (gata), General Dr. Tevfik Saglam Caddesi Etlik, Keçiören, Ankara, Türkiye
Posta Kodu:
+90 (0312) 304 2000
bize_ulasin@gata.edu.tr
Bu sayfa en son 27.12.2015 tarihinde güncellenmiştir. Kurum yetkilisi misiniz ? Sayfayı yönetmek için yetki talebinde bulunun.
HASTA KABUL HIZMETLERI

Gülhane Askeri Tip Fakültesi (GATF) Egitim Hastanesi Polikliniklerinde muayenesi ve tetkikleri yapilan TSK Personeli ve bakmakla yükümlü olduklari hastalardan, yatarak tedavi edilmesine karar verilenler, ilgili doktorlarin hazirladigi “Yatis Kagidi”ni, Bastabiplige onaylattiktan sonra “Hasta Yatis Islemleri Kismi”na müracaat ederek yatis islemlerini yaptirabilmektedirler. Asker yakini olup kendi sosyal güvencesi bulunan sivil hastalarin, Bastabiplik Onayindan önce Döner Sermaye Isletme Müdürlügüne müracaat etmeleri gerekmektedir. Diger sivil hastalarin ise, Döner Sermaye’den sonra Yatis Onayi için GATF Dekanligi’na müracaat etmeleri gerekmektedir. Yatis onayi alindiktan sonra, “Hasta Yatis Islemleri Kismi”na müracaat eden hastalarin yatis islemleri dakikalar içinde, güler yüzlü personel tarafindan gerçeklestirilmekte ve hasta ilgili klinige yönlendirilmektedir.

Vatani görevini yapmakta olan erbas-erler, diger hastalardan farkli olarak, yatis islemleri tamamlandiktan sonra, pijama ve terlik verilmek üzere “Hasta Soyunma-Giyinme Kismi”na gönderilirler. Erbas-erler, üzerlerinde bulunan resmi ya da sivil kiyafetleri, burada bulunan soyunma-giyinme kabinlerinde çikarip, kendilerine verilen pijama ve terlikleri giyerler. Üzerlerinden çikardiklari kiyafetleri, ayakkabilari ve varsa çantalarini, görevli personele imza karsiligi teslim ederler. Görevli personel tarafindan gerekli kayitlar yapildiktan sonra ilgili klinige gönderilirler.

HASTA TABURCU HIZMETLERI

Tedavisi tamamlanan hastalarin taburcu islemleri, “Taburcu Islemleri Kismi” tarafindan gerçeklestirilmektedir. Hasta Çikis Belgesi sadece muvazzaf TSK Personeli için düzenlenmekte olup diger hastalarin çikis raporlari ilgili klinik tarafindan hazirlanmaktadir. Taburcu belgelerini alan erbas-erler, Hasta Soyunma Giyinme Kismina gelerek, hastane tarafindan kendilerine verilen pijama ve terlikleri, görevli personele teslim edip, birakmis olduklari kiyafetlerini ve diger esyalarini alirlar. Taburcu islemleri tamamlanan erbas-erler’den, hava degisimi alanlar, istihkak ilmühaberi alacaklari birime yönlendirilirler. Gittikleri bu birimde, maddi durumu iyi olmayan erbas-erlere, istemeleri halinde tren bileti de verilmektedir.

DEFIN VE DINI HIZMETLER

Ne yazik ki, bazi hastalarimiz, tüm gayretlerimize ragmen tedaviye olumlu cevap verememektedirler. Modern tibbin en son teknolojilerinin, tecrübeli ve profesyonel saglik personeli tarafindan kullanilmasina ragmen kaybettigimiz hastalar, sehitler ve diger ölü duhüller, “Defin ve Dini Islemler Kismi”nda bulunan morga alinirlar. Burada görev yapan imam ve gassallar, cenaze yakinlari ile sürekli koordinasyon saglayarak, istenilen saatte cenazeyi teslim etmek üzere gerekli tüm dini ve bürokratik islemleri (cenazenin yikanmasi, kefenlenmesi, tabuta yerlestirilmesi, nüfus müdürlükleri, belediye baskanliklari ve ilgili askeri makamlarla gerekli yazismalarin yapilmasi gibi) tamamlarlar. Ayrica, acili cenaze yakinlarina, gerekli her türlü bilgi ve moral destegini ve yönlendirme islemini büyük bir özveri ve hosgörü ile sunmaktadirlar. Askeri törenle ugurlanmasi gereken personel için de gerekli törenler, Merkez Komutanligi ile koordineli olarak gerçeklestirilmektedir.

ISTATISTIK VE ARSIV HIZMETLERI

Gülhane Askeri Tip Fakültesi Egitim Hastanesine müracaat eden tüm hastalara yapilan saglik islemlerine ait istatistiksel veriler; günlük, aylik ve yillik olarak tanzim edilmektedir. Bahse konu istatistiksel veriler Üst Komutanliklara gönderilmektedir. Ayrica, hastalara ait tibbi kayitlar, TSK Arsiv Yönergesi’ne uygun olarak dosyalanmakta ve arsivlenmektedir. Saklama süresi (15 yil) dolan tibbi kayitlar, MSB Arsiv Müdürlügüne teslim edilmektedir. Ayrica, gerek adli makamlardan, gerek idari makamlardan gerekse bizzat sahislardan yapilan akibet arastirmalarina yönelik talepler, büyük bir titizlikle ve sabirla arastirilarak, gerekli bilgi ve belgeler de, yasal mevzuatin müsaade ettigi sekilde eklenerek cevaplandirilmaktadir.
  • bülent kaya 07.10.2016 03:00
    sa aleyküm hocam ben bülent kaya hocam bn kasık arısı için hastaneye glcm asker liktn muayne olcm
  • Mucella Aslan 27.08.2016 20:21
    Devlet hast simi yurt dısı sigortaya bakıyormu
  • Elmas Kahraman 31.07.2016 21:45
    Yüksek rütbeli olmazsan biresmen kovmadiklari kalıyor hastanın başında yapıyorlar bunu da dahiliye ara yoğun bakımda hemdeeee
  • Rustem Memmedli 27.03.2016 20:23
    Salam ben Azerbaycandan yazıyorum hasta hakkında konuşmak istediler
  • Şaziye KUNT 29.02.2016 14:15
    Genel Cerrah Prof.Dr. Nazif Zeybek hocama tedavimde göstermiş olduğu ilgi alakadan dolayı çok çok tesekkür eder ellerinizden öpüyorum iyiki varsınız. Türk Milletinin sizingibi yürekli hekimlere ihtiyacı var. Rabbim yolunuzu açık etsin.
  • haliliibrahim günöz 29.01.2016 22:10
    yatan hasta hafda sonu eve çıkıp hafda başı yeniden tedavi için dönebiliyormu.saygılar.