Antalya Finike Devlet Hastanesi

Reklam
Kızılca Mah. Hastane cad. Finike Antalya
Reklam
Bu sayfa en son 09.10.2014 tarihinde güncellenmiştir. Kurum yetkilisi misiniz ? Sayfayı yönetmek için yetki talebinde bulunun.
Hastane Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından yaptırılan 50 yataklı Finike Devlet Hastanesi 1971 yılında hizmete açılmıştır. Zaman içerisinde ihtiyaca cevap vermekte zorlanan hastane yine vatandaş devlet işbirliği ile 1989 yılında 100 yataklı olarak hizmete başlamıştır. Zemin, 1 ve 2. kat olmak üzere 3 katlı olarak halkın hizmetine açılmıştır. 1992 yılında eski hastane restore edilerek Kadın Hastalıkları ve Doğum Servisi, Çocuk Hastalıkları Servisi ile Diş Polikliniği Döner Sermaye Müdürlüğü hizmete sunulmuştur.
Yine 1992 yılında eski hastane arkasına arşiv depo ek binaları ile 80 tonluk su deposu yapılmıştır. 1994 yılında yine halkın katkıları ile Kroner ve Yoğun Bakım Üniteleri açıldı. 1997 de Röntgen Ünitesi ve Otomasyonu ek binası yapılmıştır.
1998 de bilgisayar ve otomasyona geçilmiştir. Tüm Devlet Hastaneleri arasında otomasyona giren 7 hastaneden biri olmuştur. Finike Devlet Hastanesi 1998 de Hemşire Lojmanının üzerine inşa edilen katta tam teşeküllü Diyaliz Ünitesi yine halkın yardımları ile tamamlanarak açılmıştır. 1999 da Hemşire Lojmanı boşaltılmıştır. Bir bölümünde Fizik Tedavi Ünitesi açılmıştır. Daha sonra diğer bölümü dizayn edilerek hastane eczanesi taşınmıştır. Halen tam teşekküllü 128 yataklı Devlet Hastanesi olarak Finike ve çevre halkına hizmet vermeye devam etmektedir.