Antalya Gazipaşa Devlet Hastanesi

Reklam
Cumhuriyet Mahallesi Hastane Caddesi Gazipaşa Antalya
Reklam
Bu sayfa en son 09.10.2014 tarihinde güncellenmiştir. Kurum yetkilisi misiniz ? Sayfayı yönetmek için yetki talebinde bulunun.
Gazipaşa Devlet Hastanesi Antalya-Mersin karayolu üzerinde Denize 3 km. mesafe içerde, Antalya iline l80 km. mesafe uzaklıkta, en yakın ilçe Alanya'ya 45 km., Anamur'a ise 90 km. mesafe uzaklıktadır. Yeni yeni gelişmekte olan Turizm bölgesinde olup Anamur'dan da hasta gelmektedir. Hastane, bu konumu ile iki ilçe arasında bölge Hastanesi olabilecek konumdadır.
Gazipaşa Devlet Hastanesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından, Gazipaşalı yardımsever vatandaşların bağışladığı 8405 m2 arsa üzerine, 1972 yılında Sağlık Merkezi olarak temeli atıldı. 2. katın kaba inşaatı tamamlandıktan sonra, hastane olarak yapılmasına karar verilerek, kaba inşaatı yardımsever vatandaşların yardımı ile, 3 katlı olarak 1975 yılında, tamamlandı. Hastane inşaatı bu hali ile Sağlık Bakanlığına 1976 yılında devredildi. Hizmet binasının diğer ince işleri ve donanımı Sağlık Bakanlığı tarafından 1977 yılı başlarında tamamlandı, Hastane 01/03/1977 yılında 50 yataklı olarak açıldı. Hekim ve personel eksikleri nedeniyle yataklı tedavi hizmetlerine 1981 yılında başlanabildi.
İlk atanan Hekimi Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Taner BUMİN'dir. Ataması 1978 yılında yapılmış olup, 1979 yılında Antalya Devlet Hastanesine tayin olmuş ve Gazipaşa Devlet Hastaneden ayrılmış, 1981 yılında geçici görevle Gazipaşa Devlet Hastanesine gelmiş ve 05/10/1981 tarihinde ilk hasta yatırarak Hastanede yataklı tedavi hizmetlerine başlanmasını sağlamıştır.
Daha sonra 1998 yılında Hastanenin İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Cengiz ATALAY ve Kardeşi Dr. Metin ATALAY tarafından Ek Poliklinik binası, şu anda acil poliklinik, yoğun bakım ünitesi olarak kullanılan 4 katlı bölümün 3 katı İlçenin yardımsever iş adamlarından UNCU AHMET lakabıyla anılan Ahmet TUNCER ve Rahmi BÜYÜKBALLI tarafından yaptırılmış daha sonra 4 kat Hastanenin kendi imkanları ile tamamlanmıştır. Bu ilavelerden sonra Sağlık bakanlığına müracaat edilerek Hastanenin yatak kapasitesi 1999 yılında 75 e çıkartılmıştır.