Antalya Korkuteli Devlet Hastanesi

Reklam
Aşağı Pazar Mah. Hastane Cad. No:71 Korkuteli Antalya
Reklam
Bu sayfa en son 09.10.2014 tarihinde güncellenmiştir. Kurum yetkilisi misiniz ? Sayfayı yönetmek için yetki talebinde bulunun.
Önceleri Sağlık Merkezi iken 1983 yılında yataklı tedavi hizmetlerine başlamıştır. İlçe nüfusu 19000 kişi olmasına rağmen Antalyanın yaylası olmasından dolayı yaz mevsiminde ilçe nüfusu 50000-55000'e çıkmaktadır.
Hastanemiz ilçemizin merkezinde olup fiziki durumu itibariyle 4 bloktan oluşmaktatır. Bu bloklarda tüm yataklı tedavi kurumu hizmetleri verilmektedir. Bu Bloklar A-B-C-D Blokları İsmini Almakta ve Size Daha İyi Hizmet Verebilmek İçin Birimler Ayrı Bloklarda Bulunmaktadır. Hastanemiz 9051 m2 Arsa Alanı ve 3447 m2 (4536m2/yatak başı) Kapalı Alandan Oluşmaktadır.
A Blok 1983 tarihinde hizmet vermeye başlamıştır. A Blok Hizmetleri olarak Acil ve 112 Servisi Hizmeti, Enfeksiyon Hastalıkları Poliklinik ve Klinik Mikrobiyoloji Laboratuvarı, Biyo kimya Laboratuvarı, Kemik Dansitometrisi, Mamografi ve Bilgi İşlem Hizmetleri Verilmektedir.
B Blok 1994 tarihinde hizmet vermeye başlamıştır. Röntgen, Personel Yemekhanesi, Başhekimlik, Hastane Müdürlüğü, Mutemetlik ve İbadethane Hizmetleri Vermektedir.
Hastanemiz C Blok 1965 tarihinde Fiziksel Yapı Olarak İlk Hizmet Veren Binamızdır. C Blok, Vezne, Hasta Kabul, Danışma, Kadın Doğum Poliklinikleri, Diş Poliklinikleri, Satın Alma, Yazı İşleri, Ayniyat, Faturalandırma ve Patoloji Laboratuvarı Hizmetleri Vermektedir.
D Blok, 2007 Yılında Hayırseverlerin Yardımıyla, Mayıs 2007 Tarihinde "Hekim Seçme Hakkı" Uygulamasının Başlaması ile Birlikte Hizmet Vermeye Başlamıştır. D Blokta Tüm Poliklinik Hizmetlerimiz Verilmekte ve Tüm Çalışanlarımız Size Yardımcı olmak İçin Beklemektedir.
Bebek dostu hastane olma çalışmaları 12-10-2009 yılında tamamlanmış ve Sağlık Bakanlığı tarafından değerlendirilmeden geçilmiştir. 15-10-2010 tarihinde İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan törenle üç özel hastane ile birlikte Korkuteli Devlet Hastanesi Bebek Dostu Hastane ünvanı alan hastane olarak ödüllendirilmiştir.