Artvin Hopa Devlet Hastanesi

Reklam
Ortahopa Mah.Kavakdibi Mevkii Hopa Artvin
Reklam
Bu sayfa en son 10.10.2014 tarihinde güncellenmiştir. Kurum yetkilisi misiniz ? Sayfayı yönetmek için yetki talebinde bulunun.
İlçemiz Orta Hopa Mahallesi Kavakdibi mevkiinde denize sıfır 3000 m² alan üzerindeki Hükümet Tabipliği 14-07-1955 tarihinde Sağlık Merkezi'ne dönüştürülmüştür. Aynı arsa üzerinde 1977 yılında temeli atılan hastane inşaatı 1991 yılında bitirilerek 50 yataklı hastane hizmete girmiştir. Binanın Fiziki mekan olarak yetersiz kalması nedeniyle bitişiğindeki lojman inşaatı Sayın Tuncer Ciner'in bağış olarak desteği ile 1999 yılında ek bina hizmete ilave edilmiştir. Sayın Rahmi Küçük'ün bağışı ile hastanemiz bünyesine Diyaliz, ünitesi hizmete girmiştir. 2005 yılında kiralama usulü ile hastanemizin hemen yanında modern bir şekilde Diş Polikliniği hizmete açılmıştır.
Hastanemiz 140 personelle iki binada faaliyetlerini sürdürmektedir. Ana binanın bodrum katında; Laboratuvar, Röntgen Servisi, Morg, Çamaşırhane, Kalorifer Dairesi ve ibadethane bulunmaktadır. Ana binanın zemin katında acil servis, danışma, hasta kabul ve poliklinikler, I. katıda; Ameliyathane, Genel Cerrahi-Ortapedi, Eczane, Arşiv, Kalite Birimi, Santral-Heyet odası, II. katında; Dahiliye servisi, Çocuk Servisi, İntaniye servisi, Kadın Hastalıkları ve Doğum Servisi ve Başhemşire odası bulunmaktadır.
Ek binanın zemin katında yemekhane ve mutfak, I. katında Başhekimlik, Döner Sermaye, Hasta Hakları Birimi, Gelir ve Gider tahakkuk birimleri yer almaktadır. II. katında Hastane Müdürü, müdür yardımcıları, mutemet ayniyat saymanlığı, özlük birimleri bulunmaktadır. III. Diyaliz Ünitesi, IV. kat Arşiv, Ambar Memuru odası bulunmaktadır.
Hastanenin acil, 112 ve hasta nakil işlemleri ortaklaşa acil servisten yürütülmektedir. Bu işlemler de üç ambulans hizmet vermektedir. Karadeniz sahil yolu üzerinde doğudaki son hastane olan Hopa Devlet Hastanesi, Hopa ilçesi ile çevre ilçe, belde ve köylerdeki insanlara şifa vermeye çalışan bir kuruluş olarak hizmetini sürdürmektedir
Verdiğimiz kaliteli hizmeti belgelendirmek için Hastanemiz ICR Belgelendirme kuruluşundan 2007 ekim ayında ISO 9001:2000 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi almıştır