Artvin Şavşat Devlet Hastanesi

Reklam
Yeniköy Mah. Kazım Karabekir Cad Şavşat Artvin
Reklam
Bu sayfa en son 10.10.2014 tarihinde güncellenmiştir. Kurum yetkilisi misiniz ? Sayfayı yönetmek için yetki talebinde bulunun.
Şavşat Devlet Hastanesi ilk olarak 1937 yılında sağlık merkezi olarak hizmete girmiş. 1983 yılında ise devlet hastanesine dönüştürülmüş olup, dahiliye, genel cerrahi, kadın hastalıkları ve doğum ile çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanı olmak üzere 4 uzmanla hizmete başlamıştır. Sağlık merkezi olarak kullanıldığı yıllarda iki koğuşla hizmet veren kurum, devlet hastanesine dönüştürüldükten sonra 10 koğuş 50 yatakla hizmetini devam etmektedir. Devlet Hastanesine dönüştürülmeden önce dahiliye ve cerrahi uzmanları kesintisiz hizmet verirken kadın hastalıkları, doğum ile çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanları geçici görevle hizmet vermektedirler.
Altı pratisyen hekimin nöbetleşe çalıştığı acil poliklinik ve iki diş hekiminin çalışması ile birlikte karşılamaktadır. İkişer daireli ve iki katlı hastane lojmanları yapılmakta olan tadilat ile birlikte hastane idaresine ve kantin hizmetine tahsis edilmiştir.