Aydın Çine Devlet Hastanesi

Reklam
Şevketiye Mahallesi Çine Aydın
Reklam
Bu sayfa en son 10.10.2014 tarihinde güncellenmiştir. Kurum yetkilisi misiniz ? Sayfayı yönetmek için yetki talebinde bulunun.
Hastanemiz 1954 yılında 10 yataklı sağlık merkezi olarak hizmet vermeye başlamıştır. 1977 yılında 25 yataklı Çine Devlet Hastanesi’ne çevrilmiştir. Hastane ana binasının yetersiz kalması nedeniyle hastane bahçesinde ilave ek binalarla, poliklinik, diş, röntgen, laboratuar, yemekhane ve mutfak ve idare birimleri oluşturulmuştur.
Mevcut yapıların günün şartlarına göre yetersiz kalması nedeniyle 1989 yılında, hastane bahçesinde 50 yataklı hastane binasının temeli atılmıştır. 2005 yılında tamamlanarak hizmete açılan şu anda kullanılan hastane binasına aynı yıl, acil, yoğun bakım ve diyaliz ünitelerinin yer aldığı ek bina temeli atılmış ve bu bina da 2008 yılında hizmete girmiştir.
Hastanemizde 14 uzman hekim, 9 pratisyen hekim, 4 diş hekimi çalışmaktadır. 32 hemşire, 8 ebe, 1 eczacı, 5 laboratuar teknisyeni, 6 anestezi teknisyeni, 6 röntgen teknisyeni, 1 diyaliz teknisyeni, 3 sağlık memuru, 1 diş teknisyeni çalışmaktadır. Hizmet alımlarıyla beraber 170 pesonelimiz mevcuttur.
Hastanemiz 64 yataklıdır. 3 ameliyathane, 8 hemodiyaliz cihazı olan diyaliz ünitesi mevcuttur. Röntgende renkli dopler ultrasonografi mevcuttur. Hastanemizde solunum fonksyon testi yapılmaktadır.