Balıkesir Ayvalık Devlet Hastanesi

Reklam
Mustafa Kemal Paşa Mah. Sefa Mevkii No: 1 Ayvalık Balıkesir
Reklam
Bu sayfa en son 10.10.2014 tarihinde güncellenmiştir. Kurum yetkilisi misiniz ? Sayfayı yönetmek için yetki talebinde bulunun.
Ayvalık Devlet Hastanesi şimdiki Vergi Dairesi’nin bulunduğu binada 1938 tarihinde hizmete başlamıştır. 1972 yılında yapılan 50 yataklı halen yataklı tedavi hizmeti sunulan binaya taşınmıştır. 1995 yılında uzman hekim sayısının artması üzerine yatak kapasitesi 75'e çıkarılmıştır. 1997 yılında 4 yataklı koroner yoğun bakım ve 5 makineli hemodiyaliz ünitesi hizmete girmiş ve mevcut yatak sayısı 66'ya düşmüştür. 1999 yılı Aralık ayında poliklinik hizmeti sunulan binamızın inşaatımızın tamamlanması ile poliklinikler, röntgen ve biyokimya laboratuarları, başhekimlik ve idare birimler ek binaya aktarılmıştır. Böylece eski binamız yataklı tedavi, ek binamızda ayaktan tedavi ve idari birimler ile hizmet vermeye başlamıştır.

2007 yılında Ayvalık şehir merkezinde hizmet vermeye başlamış olan semt polikliniğimizde diş tedavi ve protez ünitemiz eklenmiş ve yeni yerine taşınmıştır. 2010 yılında diş tedavi ve protez ünitemiz eski verem savaş dispanserinde hizmet vermeye başlamıştır.