Bartın Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi

Reklam
Aladağ Mahallesi Kavallar Caddesi Bartın Merkez
Reklam
Bu sayfa en son 11.10.2014 tarihinde güncellenmiştir. Kurum yetkilisi misiniz ? Sayfayı yönetmek için yetki talebinde bulunun.
Bartın Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi 2002 yılının Haziran ayında şimdiki binasına taşınarak SSK Bartın İbrahim Denizcier Hastanesi olarak hizmet vermekte iken, Bazı Kamu Kurum ve Kuruluşlarına Ait Sağlık Tesislerinin Sağlık Bakanlığına Devredilmesine Dair 5283 sayılı Kanun gereğince 19.02.2005 tarihinde Sağlık Bakanlığı Bartın İbrahim Denizcier Devlet Hastanesi olarak hizmet vermeye başlamıştır. Daha önce Hastanemize bağlı olarak çalışmakta olan SSK Amasra Dispanseri kapatılarak personeli Amasra 2. No'lu Sağlık Ocağına, SSK Ulus Dispanseri Semt Polikliniği olarak Ulus Devlet Hastanesine, SSK Kumluca Sağlık İstasyonu kapatılarak personeli Kumluca Sağlık Ocağına devredilmiştir. Kozcağız Dispanseri ise Hastanemize bağlı Semt Polikliniği olarak çalışmaya devam etmiş ve Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesine dönüştürülmemizden sonra Bartın Sağlık Müdürlüğü'ne bağlanmıştır.

5283 sayılı Kanun gereğince Sağlık Bakanlığı’na devredilmiş olan sağlık tesislerinin yeniden yapılandırılması hakkındaki 28.04.2005 tarihli Bakanlık Onayı ile Hastanemiz Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi olarak hizmet vermeye devam etmektedir.