Bingöl Genç Devlet Hastanesi

Kültür Mah. Bingöl Yolu Genç Bingöl
Bu sayfa en son 11.10.2014 tarihinde güncellenmiştir. Kurum yetkilisi misiniz ? Sayfayı yönetmek için yetki talebinde bulunun.
Hastanemiz 2001 yılında 48 yatak kapasiteli olarak hizmete açılmıştır.

Eski Hastane Binamız 2006 yılında yeni deprem yönetmeliğine uygun olarak yaptırılan analizler sonucunda orta hasarlı olduğu tespit edilmiştir. Onarımına karar verilen ancak, onarım maliyetinin çok yüksek çıkması üzere yıkılarak yeniden yapılmasına karar verilmiştir.

Hastanemiz 2007 Eylül ayında yeni hizmet binası yapılıncaya kadar geçici olarak hizmet vereceği Genç Kültür Merkezi binasına taşınmıştır.

Yeni hastane binamıza 20 Ağustos 2013'te taşınmış olup hizmet vermeye başlanılmıştır, yeni binamız 50 yatak kapasiteli olup halkımıza hizmet vermektedir.