Bitlis Mutki Devlet Hastanesi

Yeni Mah. Killer Cad. Mutki Bitlis
Bu sayfa en son 11.10.2014 tarihinde güncellenmiştir. Kurum yetkilisi misiniz ? Sayfayı yönetmek için yetki talebinde bulunun.
Mutki Devlet Hastanesi inşaatına 1992 yılında başlanılmış olup 08-10-2004 tarihinde hizmete açılmıştır. Hastanemizin döner sermayesi 2005 Mart ayında kurulmuştur.
Mutki Devlet Hastanesi birinci basamak temel sağlık hizmetleri, ikinci basmak devlet hastanesi ve 112 acil sağlık hizmetleri istasyonuyla entegre halde olup bu üç hizmet Mutki İlçe Entegre Hastanesi adı altında verilmektedir.
Hastanemiz 100 yataklıya çevrilebilir 50 yataklı tip proje olup; hizmet binası, bekar hemşire lojmanı ve 10 dairelik personel lojmanı olmak üzere üç bölümden oluşmaktadır. Hastanemiz zemin katında idari bölüm, aşı odası, poliklinikler, radyoloji ünitesi, laboratuar bölümü, yemekhane, polis odası, çocuk oyun odası ve çok amaçlı toplantı salonundan oluşmaktadır. 1. Katta ameliyathane, doğumhane ve hasta servisleri, 2. katta hasta servisleri bulunmaktadır.
Hastanemizde acil servis hizmetlerimizin yanı sıra diş ve diğer uzman hekim dallarımızla ikinci basamak sağlık hizmetleri verilmekte olup doğumhanemiz faal bir şekilde hizmetlerine devam etmektedir. Laboratuar bölümünde hemogram, biyokimya ve idrar analizi hizmetleri verilmekte olup ayrıca diğer başka tetkikleri yapma kapasitesine sahiptir. Hastanemiz radyoloji ünitesinde röntgen çekim hizmeti verilmektedir. Acil servisimiz tam donanımlı olup gözlem servisi, acil müdahale odası, pansuman odası, enjeksiyon odası ve 5 adet acil gözlem odasından oluşmaktadır. Ayrıca hastanemizde check-up hizmeti verilmektedir.
Hastanemizde halen hizmet veren 2 idari araç ve 4 adet ambulansımız bulunmaktadır. Bunların bir adet vaka ambulansı, bir adet nakil ambulansı, bir adet kış şartlarına uygun paletli ambulans ve bir adette zor arazi şartlarına uygun 4x4 land ambulansımız bulunmaktadır.
Mutki Devlet Hastanesi yeni yüzü ile sağlık ocağı görünümünden uzaklaşmış olup modern bir hastane haline dönmüştür. Misyon ve vizyonundan hiçbir şekilde taviz vermeyen hizmet anlayışımız 24 saat en iyi şekilde halkımıza hizmet vermeyi sürdürmektedir.