Bolu Gerede Devlet Hastanesi

Seviller Mh Bolu Caddesi No:3 Gerede Bolu
Bu sayfa en son 11.10.2014 tarihinde güncellenmiştir. Kurum yetkilisi misiniz ? Sayfayı yönetmek için yetki talebinde bulunun.
Gerede Devlet Hastanesi 1961 yılında sağlık merkezi olarak hizmete başlamıştır. 1966 yılında yapılan ilaveler ile yataklı tedavi kurumu olarak hizmete devam etmiştir. 2002 yılında hastanemiz ek bina inşaatına başlanmış ve 2006 yılı kasım ayında bitirilerek teslim edilmiştir. Hastane müştemilatının tamamlanmasından sonra, 2007 yılı şubat ayında ek binamız hizmete açılmıştır. 2007 yılında hastane bahçesinin yeniden düzenlenmesi ve otopark yapımı tamamlanmıştır.
2008 yılında, Diyaliz birimi inşaatı ihale edilerek yapımı tamamlanmıştır. Ayrıca 2008 yılında hastanemiz eski binası zemin katta yeni bir laboratuar ve diş ünitesi yapılmış, 2009 yılında da başhekimlik ve idari bölüm, vatandaşlarımızın katkıları ile tamamlanarak hizmete açılmıştır.
Hastanemiz 2500 m2 idari bina 7470 m2 ek bina olmak üzere toplam 9970 m2 kapalı alana ve 24148 m2 açık alana sahiptir.
İdari bina zemin katta röntgen, diş ünitesi, laboratuar, eczane ve depolar, 1. katta ise başhekimlik, idari birimler, diyaliz birimi bulunmaktadır.
Ek binamız 5 katlıdır. Bodrum katta, mutfak, morg, kazan dairesi, çamaşırhane ve destek birimleri ; zemin katta, acil servis, poliklinikler, yeni röntgen ünitesi ve destek birimleri ; 1 ve 2. katlarda, hasta servisleri, yemekhane ve sosyal salon ; 3. katta ise 4 adet ameliyathane ayılma ünitesi, 2 adet doğum salonu yer alır. Hastanemizin bahçesinde 70 araç ve 40 araçlık 2 adet otoparkı bulunmaktadır.
Hastanemizde, genel cerrahi, dahiliye, kadın hastalıkları ve doğum, çocuk hastalıkları, ortopedi ve travmatoloji, anestezi, üroloji, radyoloji, psikiyatri, nöroloji, göz branşlarında toplam 15 uzman doktor, 5 pratisyen doktor ve 3 diş tabibi olmak üzere toplam 112 kadrolu personel görev yapmaktadır. Ayrıca hizmet alımları ile temizlik, veri hazırlama ve otomasyon, özel güvenlik ve yemek alımı işlerinde 81 işçi ile halkımıza hizmet verilmektedir.