Burdur Bucak Devlet Hastanesi

Çavuşlar Mahallesi Tepecik Caddesi No:1 Bucak
Bu sayfa en son 12.10.2014 tarihinde güncellenmiştir. Kurum yetkilisi misiniz ? Sayfayı yönetmek için yetki talebinde bulunun.
Bucak Devlet Hastanesi, eski sağlık merkezine ilave olarak şuan İdari Hizmet Binası olarak kullanılan binanın dâhil edilmesi ile 50 yataklı hastane olarak 07-11-1985 tarihinde açılmıştır. Hastane arsası birleştirilmiş çift tapuda 17332 m2’dir. Hastanemiz üç ayrı binada 5 blok halinde faaliyet göstermektedir. 6 katlı olarak yapılmış (A Blok) Ana hizmet binasına, fiziksel şartlarının yetersiz gelmesi üzerine 2000 yılında 5 katlı ek bina (B Blok) eklenmiştir. Burada Başhekimlik, görüntüleme merkezi(direkt röntgen, tomografi, mamografi, kemik dansitometrisi, ultrasonografi) Poliklinikler(intaniye(enfeksiyon hastalıkları), fizik tedavi ve rehabilitasyon, aile hekimliği, kadın doğum1), Diş Ünitesi, fizik tedavi ve rehabilitasyon ünitesi, odyometre(işitme testi) ünitesi, Hemodiyaliz ünitesi, ve servisler fiili olarak 266 yatak ile hizmet vermektedir.
13-06-2005 tarihinde Burdur Valiliği ile yapılan protokol uyarınca hayırsever vatandaşımız Mehmet Cadıl tarafından yapılan Acil Servis ve Poliklinik binası temel atma töreni yapılmıştır.
2009 yılı Şubat ayı itibarı ile Acil Servis, Acil lab. Acil röntgen, Poliklinikler(dahiliye 1-2, genel cerrahi 1-2, kadın doğum 2, ortopedi, beyin cerrahisi, göz, cildiye, kbb, çocuk, nöroloji 1-2), hasta hakları birimi, organ bağış birimi, diyabet eğitim birimi, psikoloji birimi, bebek emzirme odası, EKG- NST Ünitesi, Laboratuar (biyokimya, mikrobiyoloji), kan alma, Ameliyathane ve Yoğun Bakım Ünitesi yeni yapılan Mehmet Cadıl Acil Poliklinik binasında (C Blok) hizmete geçmiştir.