Bursa Büyük Orhan Devlet Hastanesi

Orhan Mah. Dr. İbrahim Ökten Cad.
Büyükorhan Merkez, Büyükorhan, Bursa
Bu sayfa en son 10.10.2014 tarihinde güncellenmiştir. Kurum yetkilisi misiniz ? Sayfayı yönetmek için yetki talebinde bulunun.
 İlçemiz Merkez Sağlık Ocağı Haziran 2007 yılında Entegre Devlet Hastanesine dönüştürülmesine karar verilmiş ve  çalışmalarına 01,11,2007 itibarıyla başlamıştır. Hastane olarak kullanılmakta olan binada yapılan.güçlendirme çalışmaları nedeniyle Hastane çalışmaları bir müddet eski hizmet verilmeye çalışılmış ve 2008 Temmuz ayında mevcut binanın çalışmaları tamamlanmasıyla  Hastane kendi binasında çalışmalarına başlamıştır. Hastanenin kuruluş çalışmaları önemli ölçüde tamamlanmış olup, personel yetersizliği devam etmektedir. Hastanemiz kadrolarında halen 1 Uzman Hekim 2 Pratisyen Hekim 1 Sağlık Memuru (Toplum Sağlığı Teknikeri- 1 personel Hastane Müdür Vekili olarak görev yapmakta) 2 Laboratuvar Teknikeri 1 Sorumlu Hemşire- 6  Ebe 2 Röntgen Teknisyeni,1 Tıbbi Sekreter 7 Hemşire  Entegre olması nedeniyle .112 Noktasında ise 5 Acil Tıp Teknikeri görev almakta ve 112 ile yapılan hasta sevklerinde görev verilmektedir.Genel İdari Hizmetler sınıfında   Yardımcı Hizmetler sınıfında 3 Hizmetli görev yapmaktadır.

Hastanemizde Nöbet usülü 1 Doktor  1 Acil Tıp Teknikeri 1 Ebe 1 Hemşire ile 1 Şoför ve 1 Hizmetli görev yapmakta  özellikle Şoför yönünden nöbetci görevler için personele ihtiyaç bulunmaktadır.

Bunun dışında Doğumlar için İcapcı Ebe ve Hasta nakillerin de İcabcı Şoför şeklinde Hasta nakil Ambulansı ile de destek verilmektedir.

Hastanemiz E-2 Grubu hastaneler grubunda olup,Sağlık Bakanlığımızın aldığı karar doğrultusunda Birinci Basamak Sağlık Hizmeterli kapsamına alınmasına karar verilmiş devir işlemleri ilgili çalışmalar başlatılmış olup, 1 Kasım 2011 tarihinden itibaren Bursa Sağlık Müdürlüğüne bağlanarak  İlçe Devlet Hastanesi olarak çalışmalarını yürütmeye devam etmektedir.