Bursa Mudanya Şaziye Rüştü Devlet Hastanesi

Halitpaşa Cd. No:85 Mudanya/ BURSA
Bu sayfa en son 10.10.2014 tarihinde güncellenmiştir. Kurum yetkilisi misiniz ? Sayfayı yönetmek için yetki talebinde bulunun.
Hastanemiz 1937 yılında hayırsever işadamı Hayri İpar tarafından annesi Şaziye Rüştü Hanım adına Sağlık Yurdu olarak kurulmuştur. Hizmetini sağlık yurdu olarak yürüten kuruluş daha sonra 15 yataklı Sağlık Merkezi haline gelmiştir.

1984 yılında ise 25 yataklı Devlet Hastanesi'ne dönüştürülmüştür. Hastane idarecilerinin ve vatandaşlarının özverili çalışmalar ve kurulan dernek aracılığıyla 1990 yılında ek bina yapılmış ve teşrif edilmiştir. 1991 yılında da hastanemiz 50 yataklı Devlet Hastanesi statüsüne kavuşmuş ve kadrolarını nispeten tamamlamıştır.