Bursa Özel Rentıp Hastanesi

Fethiye Mah. Dr. Mehmet Oktay Sok. No:8
Bu sayfa en son 25.11.2014 tarihinde güncellenmiştir. Kurum yetkilisi misiniz ? Sayfayı yönetmek için yetki talebinde bulunun.
Rentıp 1996 yılında, hemodiyaliz merkezi olarak kurulmuştur. Bursa'da kurulmuş olan ilk özel hemodiyaliz merkezidir. Kısa sürede yatak kapasitesini %100 arttırmış ve ülkemizdeki, tek çatı altında en çok makina ve yatak kapasitesi olan merkezler arasına girmiştir. Rentıp, 1999 yılında, Fomara'da, IVF(Tüp bebek) merkezini kurmuştur. İlklerini ve gelişmesini devam ettiren Rentıp, 2001 yılında Fatih Sultan Mehmet Bulvarında, dönemin en kapsamlı tıp merkezlerinden olan İhsaniye Tıp Merkezi'ni kurmuştur.
Branşlarında deneyimli ve akademik destekli kadrosu ile hizmete devam ederken once cerrahi tıp merkezi ruhsatını almış ve aynı zamanda hastane projesini hazırlamıştır. Yasal süreçlere tam olarak uyan ve inşaatına 2008 yılında Nilüfer İlçesi Fethiye Mahallesinde başlanan Özel Rentıp Hastanesi 2012 yılı başında faliyete geçmiştir.
Özel Rentıp Hastanesi, Nilüfer'de, dörtbin metrekare arazide toplamda on bin metrekare kapalı alana sahip, üçbin metrekare bahçesi, açık ve kapalı otoparkı olan butik ve ideal özel hastane alt yapısına sahip tam donanımlı bir hastanedir. Dört tanesi suit, bir tanesi negative basınç özelliğine sahip olmak üzere otuz yedi adet hasta odası bulunmaktadır. Cerrahi ve dahili yoğun bakım ünitesi, kalp damar cerrahi yoğun bakım ünitesi, koroner yoğun bakım ünitesi ve yenidoğan yoğun bakım ünitesi olmak üzere on üç adet yoğun bakım yatağı ile toplamda elli yatak kapasitesi olan hastanenin dört adet ameliyathanesi mevcuttur.
Rentıp, İhsaniye Tıp Merkezindeki Rentıp Laboratuvarları başarısını, aldığı Türkiye ve Dünya dereceleri ile kanıtlamıştır. Ulusal ve uluslararası kalite control sistemleri ile uyumlu çalışanlaboratuvarımızın kalitesi uluslararası CAP ve BIORAD kalite control programları tarafından tescil edilmiştir. Rentıp Laboratuvarları Türkiye genelinde dördüncü, dünya genelinde otuz yedinci sırada yer almıştır. Rentıp Laboratuvarı, başarısını sürdürülebilir gelişim esasıyla Özel Rentıp Hastanesine taşımıştır.