Bursa Prof. Dr. T. Akyol Göğüs Hastalıkları Hastanesi

Ertuğrulgazi mah. Ülkü sok. No:4 YILDIRIM / BURSA
Bu sayfa en son 10.10.2014 tarihinde güncellenmiştir. Kurum yetkilisi misiniz ? Sayfayı yönetmek için yetki talebinde bulunun.
Mülkiyeti Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına ait olan Ertuğrulgazi Öğrenci Yurdu olarak yapılan 5 katlı bina Vakıf ile Sağlık Müdürlüğü arasında yapılan ve Bakanlığımızca onaylanan protokol ile 1 Eylül 1994 tarihinden itibaren Göğüs Hastalıkları Hastanesine dönüştürülme faaliyetlerine başlanmıştır.

Bursa´mızın Göğüs Hastalıkları Hastanesine acil ihtiyacı nedeniyle Bakanlığımız APK Kurul Başkanlığı Uzmanlarının verdiği rapor doğrultusunda derhal tadilata başlanmıştır.

Devlet vatandaş işbirliğinin en güzel örneklerinden biri sergilenerek tadilat ve onarımın büyük çoğunluğu tamamlanarak 16 Ocak 1995 yılında hasta kabulüne başlanmıştır.

100 standart yataklı 65 fiili yatak kapasitesi Ocak 1995´den itibaren fiziki yapı ve sınırlı imkanlarıyla hizmete başlayan hastanemiz hizmetleri Genel Bütçe, Döner Sermaye, Hastane Derneği ve hayırsever vatandaşlarımızın katkıları artarak devam etmektedir.
Mevcut binanın fiziki yapısının küçüklüğü nedeniyle ikinci bir bina arayışına girilmiştir. Girişimler neticesinde Verem Savaş Derneğinin Siteler mahallesinde yaptırdığı bodrum+zemin+2 kattan oluşan binanın Göğüs Hastalıkları Hastanesi ek binası olarak kullanılabilmesi için Bursa Sağlık Müdürlüğü ile Verem Savaş Derneği arasında yapılan ve Bakanlığımızca 11 Mayıs 1999 tarihinde uygun görülen protokol gereğince 10 yıl süreyle ücretsiz olarak tahsis edilmesi sağlanmıştır. Ek binamıza ilk etapta 50 yatak konmuştur.10.01.2009 Tarihi itibari ile aylık kira karşılığı oturulmaktadır.

Sadece Bursa´ya değil Güney Marmara´ya da hizmet veren hastanemizin hizmete girmesiyle standart kadro yatağımızı Sağlık Bakanlığının 14.08.2000 tarih ve 14860 sayılı onayı ile 200´e çıkarılmıştır. Böylece daha kaliteli hizmet daha çok sayıda vatandaşımıza sunulabilmiştir. Ek binamızın tefrişi ve donanımı da devlet vatandaş işbirliği ile yapılmıştır.

Hastanemiz A ve B Bloktan oluşan 2 hizmet binası ile Bursa İline Hizmet vermenin yanında tüm Güney Marmara Bölgesine de hizmet vermesinden dolayı yetersiz kaldığı için yeni bir hizmet binası yapılması yönünde hastane idaremizce yer tahsisi için Sağlık Müdürlüğü´ne gerekli girişimlerde bulunulmuştur.