Bursa Yüksek İhtisas Eğitim Araştırma Hastanesi

Mimar Sinan Mah. Emniyet Cad. Polis Okulu Karşısı Yıldırım / BURSA
Bu sayfa en son 30.12.2015 tarihinde güncellenmiştir. Kurum yetkilisi misiniz ? Sayfayı yönetmek için yetki talebinde bulunun.
Hastanemiz hizmet binası 1969 yılında Göğüs Hastalıkları Hastanesi olarak hizmete açılmıştır.1973 yılında Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin de aynı binaya taşınmasıyla 1992 yılına kadar iki kurum birlikte hizmet vermiştir. 1992 yılında Tıp Fakültesi Hastanesinin kendi binasına taşınmasıyla Kardiyo Vasküler Cerrahi Organ Nakli ve Hemodiyaliz Merkezi olarak faaliyetini sürdürmüştür.

1993 yılında Bursa Yüksek İhtisas Hastanesi olarak ismi değişmiş ve Sağlık Bakanlığı Eğitim Hastaneleri kapsamına alınmıştır. 1994 yılında Kardiyo Vasküler Cerrahi, 1999 yılında da Kardiyoloji Kliniklerinde ihtisas verilmeye başlanmıştır. 2001 yılında Üroloji ve Genel Cerrahi Kliniklerinde, 2002 yılı sonunda da Ortopedi Kliniğinde eğitime başlanmasıyla geniş bir hasta grubuna hizmet vermeye başlamıştır. 2005 yılı sonunda KBB Kliniği faaliyete girmiş, Kardiyoloji ve Genel Cerrahi klinik sayıları ikiye çıkmış, 2006 yılında Dahiliye kliniği, 2008 yılında Nefroloji ve Reanimasyon ve Anesteziyoloji Kiliniği hizmete girmiştir .Bakanlığımızca 2011 yılı Ocak ayında yapılan düzenleme ile Genel Cerrahi,Ortopedi,Dahiliye,Üroloji,Kulak Burun Boğaz,Nefroloji ve Anestezi Klinik Şeflikleri İlimiz Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesine nakil edilmiştir. Hastanemiz Kardiyoloji ve Kalp Damar Klinik Şeflikleriyle ağırlıklı olarak kalp hastalarına hizmet vermektedir.