Çanakkale Çan Devlet Hastanesi

Karşıyaka Mh. Orhan Caneri Sk Çan Çanakkale
Bu sayfa en son 12.10.2014 tarihinde güncellenmiştir. Kurum yetkilisi misiniz ? Sayfayı yönetmek için yetki talebinde bulunun.
Çan Devlet Hastanesi devlet yatırımı ile 1991 yılında 100 yataklı olarak hizmete açılmıştır. Gerek Çan'ımızın hızla büyümesi gerekse hasta yoğunluğunun artması nedeniyle yatak sayısı yetersiz hale geldiğinden ihtiyaç duyulan yatak sayıları 2007 yılında hastalarımızın hizmetine sunulmuştur.
Hastanemizde halen poliklinik ve klinik hizmetleri; 14 uzman, 7 pratisyen hekim, 2 diş tabibi ile sürdürülmekte olup, buna yardımcı personelde ilave edildiğinde 143 kişilik bir sağlık ordusuyla hastalarımıza daha kaliteli ve hızlı hizmet vermek amacındadır.
140 yatakla hastalarımıza hizmet vermekte olan hastanemiz eskiyen bakım ve tamirat isteyen yatan hasta servislerimizi sıra ile günümüz modern hastane standartları dikkate alınarak restorasyonu yapılmaktadır. Sağlık Bakanlığı'mızın genelgesi doğrultusunda hastalarımızın hekim seçme hakkı ve her hekime bir poliklinik hizmeti 2006 yılı itibariyle uygulanmaya başlamıştır. Hastalarımızın daha kaliteli ve hızlı hizmet alabilmesi için hastanemiz laboratuar röntgen, servisler ve poliklinikler tam otomasyon sistemine geçilmiştir. Bunun sonucunda ise hasta memnuniyeti arttırılmıştır. HBS (hasta bilgilendirme sistemi) kurularak, poliklinik kapılarına LCD ekran sistemi kurularak hasta muayene sistemi dijital ortama taşınmıştır. Hastalarımızın bekleme esnasında kullanabilmesi için yeni ve modern oturma gurupları bekleme alanlarına yerleştirilmiş olup, poliklinik bekleme alanına bilgilendirme amaçlı plazma TV monte edilmiştir. 2010 yılında hastanemize 1 Adet Ambulans (112) izleme sistemi alınmıştır.
Hastanemiz hastalarımızın memnuniyetini en üst düzeyde sağlamak modern sağlık hizmetlerinden en doğru ve kısa bir şekilde yararlandırabilmek için bölgemizdeki diğer hastane hizmetlerini de dikkate alarak en kaliteli sağlık hizmetini vermeyi ilke edinmiştir.