Çiğli İ.A.O.S.B. Diş Polikliniği

1013 Sk. Çiğli Organize Bölgesi Çiğli - İZMİR
(Çiğli Devlet Hastanesi İ.A.O.S.B. Polikliniği içinde)
+90 (232) 376 78 60 Dahili:137
Bu sayfa en son 02.07.2014 tarihinde güncellenmiştir. Kurum yetkilisi misiniz ? Sayfayı yönetmek için yetki talebinde bulunun.
Kurumumuz 1995 yılının Nisan ayında Karşıyaka Devlet Hastanesi'ne bağlı Diş Tedavi ve Protez merkezi olarak faaliyete başlamıştır. Sağlık Bakanlığı'nın 27 Aralık 1999 tarihli onaylarıyla Türkiye'de o güne kadar kurulan 10. bağımsız Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi olarak Karşıyaka Demirköprü Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi adıyla bağımsız Başhekimlik statüsüne kavuştu. 2000 yılı Ocak ayında başlatılan yenileme ve büyüme süreciyle 2000 yılı sonunda diş üniti sayısı 10'dan 21'e çıkarıldı.  Başlangıçta Halk sağlığı Laboratuvarı ve Demirköprü Sağlık Ocağı ile birlikte 3 kurum aynı bina içerisinde hizmet vermekteydi. Halk Sağlığı Laboratuvarı' nın 2002 yılında kendi binasına taşınması sonucunda kiralık bir dairede konuşlanan idari ofislerimizin ana binamıza nakli mümkün oldu. Demirköprü Sağlık Ocağı için 2005 yılında bağışçı Gülay Kaymak tarafından %51'i yaptırılarak İl Özel İdaresi kaynaklarınca bitirilmesi sonucunda sağlık Ocağı 200 metrekare kullanım alanından 400 metrekare kullanım alanına genişleme imkanı bulmuştur.
     Sağlık ocağı binasının zemin ve birinci katına taşınırken, 2. katına merkezimizin klinikleri ve protez laboratuvarları konuşlandırıldı.Bu çalışmalar sırasında bağışcının bulunması, özel idareden kaynak aktarılması, inşaat süreçlerinin takip edilmesi vb. iş ve işlemlerde Başhekimliğimiz her zaman aktif rol oynamıştır. 2006 yılında ana binamızın deprem dayanıklılık testleri sonucunda depreme karşı güçlendirlmesine karar verilmiş ve deprem güçlendirme inşaatı yapılmıştır. 2001 yılı Kasım ayında Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün emirleri ile o güne kadar bir başka kuruma bağlı olarak çalışan ve neredeyse fonksiyonlarını yitirmiş, kapanmak üzere olan Bornova Diş Tedavi ve Protez Merkezi başhekimliğimiz emrine verilmiştir. Bir yıllık çalışma sonucunda; 10 ünite sahip olan Bornova Diş Tedavi ve Protez Merkezi kavuştulan yeni yapısı ve 21' e yükseltilen diş üniti sayısı ile birlikte Başhekimliğimizin Sağlık Bakanlığı'na teklifi doğrultusunda, Türkiyede 11. Bornova ADSM Başhekimliğinin kurulmasını sağlamıştır.
     14 Ocak 2008 tarihinde Çiğli ilçesinde merkezimize bağlı 8 diş ünitlik Çiğli Diş Tedavi ve Protez Merkezi açıldı. Bu merkezimiz 2010 yılı başında 12 diş ünitlik kapasite ulaşmıştır. 2012 Aralık ayınında Ek Bina çatı katı inşaatının bitimiyle 9 diş üniti eklenmişti. Bütün bu süreçler sonunda bugün toplam diş üniti sayımız 52' ye ulaştırmış bulunmaktadır. Merkezimiz bünyesinde 54 Diş Hekimi, 37 Diş Teknisyeni, 11 Hemşire, 2 Sağlık Memuru, 2 Röntgen Tekn.,15 İdari Personel, ve 64 Sözleşmeli personelle (Veri Kayıt, Temizlik, Güvenlik) birlikte geniş bir aileyi barındırmaktadır.