Çorum Göğüs Hastalıkları Hastanesi

Gülabibey Mahallesi Cemilbey Caddesi No:81
Bu sayfa en son 12.10.2014 tarihinde güncellenmiştir. Kurum yetkilisi misiniz ? Sayfayı yönetmek için yetki talebinde bulunun.
Hastanemiz 1950 yılında 20 yatak kapasitesi ile "Verem Hastanesi" olarak hizmete başlamıştır. Hastanenin ihtiyaca cevap vermemesi üzerine 1955 yılında ek inşaat tamamlanarak 125 yatak kapasitesine ulaşılmıştır. Hastanemiz konumu itibariyle Bölge Hastanesi durumundadır. Amasya, Çankırı, Yozgat gibi çevre illerden hastalar yatarak ve ayaktan tedavi görmektedirler. Hastanemiz 2000 yılında tadilat gördükten sonra klinik ve poliklinik hizmetlerimize Acil Servisinde eklenmesiyle daha çok hastaya hizmet verme imkânı bulmuştur.
16. 09. 2008 yılında da Hasanpaşa Devlet Hastanesinin binasına taşınarak Çorum Bölge Hastalıkları Hastanesi olarak faaliyete geçmiştir. 250 yatak kapasitesi ve 8 Göğüs Hastalıkları ve Tüberküloz uzmanı, 1 Dahiliye Uzmanı, 5 Pratisyen Hekim olmak üzere toplamda 14 Hekim ile hizmet vermektedir. Ayrıca Biyokimya-Mikrobiyoloji laboratuarı görüntüleme ünitelerine ilaveten 1 yataklı uyku laboratuarı, 9 yataklı yoğun bakım servisi, Kemoterapi ünitesi, Sigara bıraktırma polikliniği, Solunum Laboratuarı, Elektrokardiyogram, Alerji Polikliniği, Acil poliklinik bölümleriyle de hizmet vermektedir.