Denizli Acıpayam Devlet Hastanesi

Çamlık Mah. Sağlık Cad.
Bu sayfa en son 12.10.2014 tarihinde güncellenmiştir. Kurum yetkilisi misiniz ? Sayfayı yönetmek için yetki talebinde bulunun.
Acıpayam İlçesi'nde sağlık hizmetleri 1938 yılında Hükümet Tabipliği uygulaması ile başlatılmış ve 1948 yılına kadar devam ettirilmiştir. 1948 yılında Acıpayam İlçesi Sağlık Merkezi kurulmuş ve 1986 yılına kadar bu merkezde sağlık hizmeti sunulmuştur. Sağlık hizmetine olan talep ve nüfus artışı da dikkate alınarak 1986 yılında şimdiki Acıpayam İlçesi Belediyesi hizmet binasında devlet hastanesi olarak hizmete başlamıştır. Acıpayam Devlet Hastanesi 1997 yılı Kasım ayına kadar eski hizmet binasında hizmet vermeye devam etmiş ve bu tarihte halkın bağışları ile yapımı tamamlanan Çamlık Mahallesi'nde bulunan hizmet binasında 50 yataklı olarak hizmete başlamıştır.

Vatandaşımızın nitelikli sağlık hizmetine olan talep artışı ve mevcut hizmet binasının depreme dayanıksız çıkması üzerine aynı arazi üzerine 100 yataklı devlet hastanesi inşaatı bakanlığımız ile TOKİ arasında yapılan protokol çerçevesinde büyük bir kısmı yapılmış olup yeni hastane taşınılmış olup, insaat olan kısım devam etmektedir.