Denizli Buldan Göğüs Hastalıkları Hastanesi

Turan Mh. Kumralı Cd. No:1
Bu sayfa en son 12.10.2014 tarihinde güncellenmiştir. Kurum yetkilisi misiniz ? Sayfayı yönetmek için yetki talebinde bulunun.
2013 yılında Arif Cerit Buldan Devlet Hastanesi ile Dr. Abdullah Sayıner Göğüs Hastalıkları Hastanesi birleşerek Buldan Göğüs Hastalıkları Hastanesi adını almıştır.
Dr. Abdullah Sayıner Göğüs Hastalıkları Hastanesi ilk hasta alımınına 1960 yılında başlamış ve o tarihten bu yana hastanemiz Denizli İli merkez ve ilçeleri ile birlikte yakın çevre il ve ilçelerinden gelen Akciğer (KOAH, Astım, Brons Ca, Bronşektazi gibi) ve Tüberküloz hastalarını tedavi eden yataklı tedavi kurumu olarak hizmet vermektedir.
Arif Cerit Buldan Devlet Hastanesi 1990 yılı aralık ayında açılmıştır. Standart 50 yataklı olmakla beraber 2006 yılında faal 33 yatakla hizmet vermekteydi. 2005 yılı Eylül ayında on Hayırsever tarafından başlanılan Yeni Bina inşaatı 1 Haziran 2007 tarihinde hayırseverlerce bitirilerek açılışı yapılmıştır. Ana bina ve hayırseverler ek binası arasında Bağlantı sağlayan bina yaklaşık 300 m2 lik alanda ocak 2013 yılından itibaren hizmet vermektedir.