Denizli Çal Devlet Hastanesi

Çamlık Mh. Çal Merkez, Çal, , Denizli, Türkiye
Bu sayfa en son 12.10.2014 tarihinde güncellenmiştir. Kurum yetkilisi misiniz ? Sayfayı yönetmek için yetki talebinde bulunun.
Daha önce Sağlık Grup Başkanlığı binasında Sağlık Merkezi olarak hizmetine devam etmekte olan hastanemiz 2001 yılında Çal Devlet Hastanesi bünyesine geçerek Sağlık Merkezi Personeli ile birlikte Çal Devlet Hastanesi binasına taşınmıştır. Hastanemiz Denizli Sağlık Müdürlüğü ve Sağlık Bakanlığına bağlı olarak hizmet vermektedir.
Hastanemiz 2001 yılından itibaren Çal merkez, köy ve kasabaları ile Baklan, Bekilli ilçelerine en yakın hastane olması sebebiyle geniş bir nüfusa hizmet vermektedir. İlçemiz 32 yerleşime sahiptir. Bunlardan 23 adedi köy, 8 adedi de kasabadır.
2001 yılında 50 yataklı olarak hizmete açılan bina 2008 yılında Sağlık Bakanlığı tarafından hastanemizde uzman doktor eksikliğinden dolayı hasta yatış oranının düşüklüğü sebebiyle diğer ilçe hastaneleri gibi yatak sayıları azaltılarak 33 yatağa düşürülmüştür. Halen 33 yataklı olan hastanemizde acile başvuran hastalarımızı gözlem amacıyla takip ettiğimiz 5 adet de acil müşahede yatağı bulunmaktadır. Hastanemiz 2010 yılında Sağlık Bakanlığı tarafından 25 yatağa düşürülmüştür.
8 adet poliklinik odası, tıbbi atık deposu ve evsel atık deposu vardır. Tıbbi atıklar belediyemiz tarafından hastaneden alınıp imha edilmektedir. 1 ameliyathane, EKG, küvoz, kolonoskopi, gastroskopi, defiblatör, radyan ısıtıcı, monitör, laparoskobi, röntgen, labaratuvar otoanalizör ve hemogram cihazı hastanemizde mevcuttur.
Nitelikli Yatak: 1-2 yataklı, WC ve banyolu odalardır. Hastanemizde 2 adet nitelikli yatak bulunmaktadır.
Hastanemiz 2009 yılı kasım ayından itibaren evde bakım hizmetine başlamış olup vatandaşlarımıza hizmet vermektedir. Hastanemize ait bir evde bakım ambulansı, bir tam donanımlı ambulans bulunmaktadır.