Denizli Tavas Devlet Hastanesi

Yaka Mahallesi Bağlar Yolu üzeri
Bu sayfa en son 12.10.2014 tarihinde güncellenmiştir. Kurum yetkilisi misiniz ? Sayfayı yönetmek için yetki talebinde bulunun.
Hastanemiz ilk etapta 100 yataklı tip proje örnek alınarak yapımına başlanmış 1991 yılında 50 yatak kapasitesiyle hizmete açılmıştır. Hastanemiz 10141m2 arsası 4695m2 kapalı alanında 4 ana bloktan oluşmuş olup, bünyesinde acil, dahiliye, intaniye, cerrahi, göz, ortopedi, kadın doğum ve çocuk servislerini barındırmaktadır.
Hastanemiz, konumu itibariyle bölge hastanesi niteliğindedir. Hastanemiz 2002 yılından sonra çeşitli tadilatlara girişilmiş, 2005 yılında diyaliz ünitesi, 2006 yılında poliklinikler ve çamaşırhane, 2007 yılında eczane, mutfak ve ana depolar tadilattan geçirilerek hizmete sokulmuştur. 2010 yılının başlarında hastanemizin 4 ana bloğunun deprem güçlendirmesi tamamlanmıştır. 2009'un şubat ayında hastanemize bağlı diş tedavi ve protez merkezi 5 ünit ile açılmış ve hastalarımıza hizmet vermeye başlamıştır.
Şu anda hastanemiz 68 yatak kapasitesine sahip olup, komşu ilçelerimiz Beyağaç, Kale ve Aydın Karacasu ilçelerine hitap etmekte olup, tahmini interland nüfusumuz 100. 000 civarındadır. Hastanemizin yatak işgal oranı %93 oranında gerçekleşmektedir. Hastanemiz 15 uzman, 5 pratisyen tabib, 6 diş tabibi ve 156 adet sağlık personeliyle hizmet vermektedir.