Diyarbakır Bismil Devlet Hastanesi

Altıok Mahallesi İstasyon Caddesi
Bu sayfa en son 18.10.2014 tarihinde güncellenmiştir. Kurum yetkilisi misiniz ? Sayfayı yönetmek için yetki talebinde bulunun.
2005 yılında 50 yataklı ek binamız Hastane Döner Sermayesi tarfından bitirilmiş olup, yatak sayısı 25'den 61'e çıkarılmıştır. Halen 61 yatakla İlçemizin tek Hastanesi olarak hizmet vermekteyiz. Hastanemiz hasta odaları 2 kişilik olup, tüm odalarımızda wc, lavabo, banko, klima, televizyon ve buzdolabı mevcuttur. Hastanemizde 33 Uzman Hekim aktif olarak görev yapmaktadır. Hastanemizde 4 Diyaliz Ünitesi mevcuttur. Günlük hasta muayene sayımız 1000 - 1300 arasındadır. Hastanemize bağlı 10 ünitelik Ağız ve Diş Sağlığı merkezi bulunmaktadır. İlçemizde konut problemi olmadığından ve hastane bahçesinde lojmanlar kötü durumda olduğundan dolayı lojmanlar valilik izni alınarak poliklinik odalarına dönüştürülmüştür.
Hastanemiz tıbbi donanım bakımından yeterli durumdadır. Bilgisayarlı Tomografi, Soppler USG, kadın doğum poliklinikleri için USG, 2 Adet 500 MA Röntgen cihazı, Mamografi, Laparaskopi sistemi, Astroskopi, C Kollu röntgen cihazı, ameliyathane mikroskobu, EEG, Odiometri, Timpanometre ve otoakustik emisyon cihazı mevcuttur. 2009 yılından sonra yatırım olarak yapılabilecek fazla bir şey kalmamıştır. Amacımız daha kaliteli ve daha verimli sağlık hizmeti sunmaktır. Bu doğrultuda otomasyon hizmetinde görev yapan personel sayısının arttırımına gidilmiştir.