Diyarbakir Dicle Üniversitesi Tip Fakültesi Hastanesi

Üniversite Kampüsü, Silvan Yolu, Yenisehir/Diyarbakir
Posta Kodu:
+90 (412) 248 80 01 16
Bu sayfa en son 06.11.2015 tarihinde güncellenmiştir. Kurum yetkilisi misiniz ? Sayfayı yönetmek için yetki talebinde bulunun.
Hastanemizin Tarihçesi
1966 yilinda Ankara Üniversitesi Tip Fakültesi bünyesinde ögrenime açilan Diyarbakir Tip Fakültesi, bugünkü Dicle Üniversitesinin temelini olusturmustur. 1969 yilinda ögrencilerini Diyarbakir'a naklederek Ankara Üniversitesine bagli bir fakülte olarak faaliyetini sürdürmüs ve 1974 yilinda Fen Bilimleri Fakültesinin de açilmasi ile Diyarbakir Üniversitesi fiilen kurulmustur.

2547 sayili Yüksekögretim Kanununun yürürlüge girmesinden sonra 1982 tarihinde çikartilan 41 sayili Kanun Hükmünde Kararname uyarinca Diyarbakir Üniversitesinin adi Dicle Üniversitesi olarak degistirilmistir. Ayni Kanun Hükmünde Kararname ile kurulan Hukuk Fakültesi ve Mühendislik-Mimarlik Fakültesi ile birlikte Milli Egitim Bakanligindan devralinan Yüksekokullar da Dicle Üniversitesine baglanmistir. Dicle Üniversitesi bünyesinde daha sonra, 1988-1989 ögretim yilinda Mardin Meslek Yüksekokulu, 1990-1991 ögretim yilinda Saglik Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, 1992-1993 ögretim yilinda Atatürk Saglik Hizmetleri Meslek Yüksekokulu hizmete girmistir. Daha sonra Bismil, Çermik ve Batman yerlesim birimlerinde Üniversitemize bagli olarak birer yeni Meslek Yüksekokulunun daha kurulmasi uygun görülmüstür.

11.7.1992 tarihinde çikartilan 3837 sayili Kanunla Üniversitemiz bünyesinde faaliyet gören Sanliurfa Ziraat Fakültesi ile Sanliurfa Meslek Yüksekokulu yeni kurulan Harran Üniversitesine baglanmis ve Üniversitemize bagli olarak Ziraat, Veteriner ve Ilahiyat Fakülteleri adi altinda üç yeni fakültenin kurulmasi uygun görülmüstür. Sözkonusu Fakültelerle birlikte Bismil ve Çermik Ilçesinde kurulan Yüksekokullar ile Batman Ilinde kurulan Saglik Hizmetleri Meslek Yüksekokulu 1993-1994 ögretim yilinda faaliyete geçmistir. Önceki yillarda kurulan Sirnak Meslek Yüksekokulu ise 1995-1996 ögretim yilinda hizmete girmistir. Mevcut Fakülte ve Yüksekokullarimiza ilave olarak 1997-1998 ögretim yilinda Diyarbakir, Siirt ve Mardin'de birer Saglik Yüksekokulu, Ergani ve Çüngüs'te ise birer Meslek Yüksekokulu açilarak hizmete girmistir. Daha sonra 1998-1999 ögretim yilinda Diyarbakir'da Beden Egitimi ve Spor Yüksekokulu, 1999-2000 ögretim yilinda ise Batman'da Teknik Egitim Fakültesi açilmistir. Ayrica Diyarbakir'da Sivil Havacilik Yüksek Okulu ile birlikte Devlet Konservatuari kurulmustur. Devlet Konservatuari 2002-2003 ögretim yilinda faaliyete girmistir.

2002-2003 Ögretim yilinda Siirt iline bagli Siirt Meslek Yüksekokulu açilmasiyla birlikte Dicle Üniversitesi bünyesinde ; 13 Fakülte, 11 Meslek Yüksekokulu, 5 Yüksekokul, 1 Konservatuar, 3 Enstitü, 8 Uygulama ve Arastirma Merkezi, 1 Egitim ve Arastirma Hastanesi yer almakta idi ancak 17.05.2007 tarihinde kabul edilen ve 26536 sayili Resmi Gazete'de yayimlanan 5662 sayili Kanun ile yeni üniversiterin kurulmasi üzerine Siirt, Batman ve Mardin de bulunan Fakülte ve Yüksekokullar üniversitemizden ayrilmislardir.