Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesi

Rızaiye Mahallesi İnönü Caddesi No: 74 Elazığ Merkez
Bu sayfa en son 03.10.2014 tarihinde güncellenmiştir. Kurum yetkilisi misiniz ? Sayfayı yönetmek için yetki talebinde bulunun.
Hastanemiz 1945 yılında 35.000 m² arsa üzerine Almanlar tarafından yapılan ilk hastane binasıyla hizmete başlamıştır.

Başhekimlik binasının arka tarafında yine 2000 yılında tek katlı olarak yapılan ve şu anda görüntüleme merkezi olan bina hizmete açılmıştır.

Aynı yıl Dünya Bankası tarafından finanse edilen tomografi cihazı da bu binada hizmet vermektedir. 1998 yılında temeli atılan ve iki bölümden oluşan, 150 yataklı ek bina 2006 yılı başında hizmete açılmıştır 2007 yılında Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi eski hastanesi kampüsü devralınmış, bu alanda Nükleer Tıp ve Hemodiyaliz ünitelerimiz kurulmuştur.

Sarahatun Kadın Doğum Hastanesi Aralık 2008 tarihi itibariyle hastanemize bağlanmıştır. Hastanemiz 2006 yılında Eğitim Araştırma Hastanesi onayı almıştır. Aynı yıl Bakanımız tarafından Türkiye’nin en başarılı hastanelerinden biri olarak belirlenmiştir.