Elazığ Fırat Üniversitesi Hastanesi

Fırat Üniversitesi Rektörlük Kampüsü
Bu sayfa en son 28.12.2015 tarihinde güncellenmiştir. Kurum yetkilisi misiniz ? Sayfayı yönetmek için yetki talebinde bulunun.
Fırat Üniversitesi Hastanesi, Sağlık Bakanlığı ile Üniversite Rektörlüğü arasında yapılan ve 24-12-1984 tarihinden itibaren yürürlüğe giren bir protokole göre Elazığ doğumevinin üniversitemize devredilmesi ile Ocak 1985'ten itibaren faaliyetlerine başlamıştır. Önceleri adı FÜ. Araştırma ve Uygulama Hastanesi iken 1997'de Senato kararıyla FÜ Fırat Tıp Merkezi olarak adlandırılmıştır. 2008 yılı içerisinde hastanenin ismi son kez "Fırat Üniversitesi Hastanesi" olarak değiştirilmiştir. Fırat Üniversitesi Hastanesi bugün üçüncü basamak sağlık hizmeti veren bölge hastanesi konumundadır.
Bugün Hastanede; İç Hastalıkları (Genel Dahiliye, Romatoloji, Nefroloji, Endokrinoloji, Gastoroentoroloji, Onkoloji), Dermatoloji, Enfeksiyon Hastalıkları, Kardiyoloji, Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları, Nöroloji, Halk Sağlığı, Aile Hekimliği, Acil Tıp, Psikiyatri, Göğüs Hastalıkları, Adli Tıp, Radyodiyagnostik, Genel Cerrahi, Göz Hastalıkları, Patoloji, Kulak-Burun-Boğaz, Kadın Hastalıkları ve Doğum, Ortopedi ve Travmatoloji, Üroloji, Nöroşirürji, Kalp ve Damar Cerrahisi, Göğüs Cerrahisi, Anestezi ve Reanimasyon, Çocuk Cerrahisi, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi, Algoloji, Biyokimya, Mikrobiyoloji ve Klinik Mikrobiyoloji, İmmünoloji, Tıbbi Genetik, Parazitoloji, Nükleer Tıp Anabilim Dallarlı ve klinikleri; Yoğun Bakım Merkezi, Androloji Laboratuarı, Akupunktur Uygulama Laboratuarı, DNA Analiz Laboratuarı, Onkoloji Gündüz Tedavi Ünitesi, Eczane, Kan Merkezi ve Örnek Alma Ünitesi gibi hizmet birimleri ve on iki adet ameliyathane bulunmaktadır.