Elazığ Karakoçan Devlet Hastanesi

Kırkpınar Mahallesi Kalecik Caddesi Karakoçan Elazığ
Bu sayfa en son 03.10.2014 tarihinde güncellenmiştir. Kurum yetkilisi misiniz ? Sayfayı yönetmek için yetki talebinde bulunun.
Hastanemiz inşaatına 19.06.1987 yılında başlanmış olup 01.11.1990 tarihinde Sağlık Bakanlığı’nca kabulü yapılmıştır. 2004 yılında Karakoçan'ın yardım sever halkının katılımlarıyla 4 tane özel oda düzenlenmiştir. 2007 yılı Ocak ayında Hemodiyaliz ünitesi hastanemize katılmıştır. 1996 yılına kadar sadece pratisyen hekimlerle, hizmet veren hastanemiz sonraki yıllarda rotasyonla gelen uzman hekimlerle çalışmakta iken şu an itibariyle 5 aktif uzman hekimin çalışmasıyla daha yeterli hizmet sunmaktadır. Gerek uzman hekim sayımızın artış göstermesi gerekse ameliyathanemizin daha aktif çalışması nedeniyle özellikle son 2 yılda sevk oranlarımızda ciddi anlamda azalma gözlenmiştir. Poliklinik ve yatan hasta sayıları göz önünde bulundurulduğunda ek bina ihtiyacı gündeme gelmiştir. Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan inceleme ve değerlendirme sonucunda mevcut bulunan hastanenin sınırları içerisinde yenisinin yapılması uygun görülmüş olup, 2011 yılı içerisinde yapımına başlanması planlanmaktadır.