Erzincan Çayırlı Devlet Hastanesi

Hükümet Konağı Çayırlı Erzincan
Posta Kodu:
Bu sayfa en son 03.10.2014 tarihinde güncellenmiştir. Kurum yetkilisi misiniz ? Sayfayı yönetmek için yetki talebinde bulunun.
Çayırlı İlçe Hastanesi 1992 yılında Devlet vatandaş iş birliğiyle yapılarak hizmete girmiştir. 1992 Erzincan depremiyle Çayırlı Hükümet konağı ağır hasar aldığından dolayı Hükümet Konağı birimlerine verilmiş 2000 yılına kadar birinci katta hizmet vermeye devam etmiştir. Şu anda Hastane İlçe Merkezi ile 48 köy ve takriben 10976 nüfusa hizmet vermektedir. Her yıl eksiklikleri giderilerek birçok tahlil ve tetkik cihazları satın alınmış vatandaşa yönelik hizmet ağını genişletmiştir. 2009 yılı Kasım ayı itibari ile Hastanede biokimya, hemetoloji, idrar, röntgen olmak üzere birçok birimde malzemeler yenilenerek günümüz ihtiyaçlarını karşılayacak duruma getirilmiştir. En son olarak yeni oynar başlıklı 500 Amperlik röntgen cihazı CR’ la birlikte satın alınmış ocak sonu itibariyle hizmete girecektir. Böylece tanıda zorlanılan hastaların filmleri internet ortamında ihtiyaç duyulan uzmana gönderilerek yorumlanması sağlanacaktır. Bu da tanı konulmayan hastaların sevkini azaltacaktır. Ayrıca diş kliniği için röntgen makinesi satın alınmıştır. Yine 2009 yılı içerisinde hasta nakil ambulansı son model olarak Sağlık Müdürlüğünden gönderilmiş, ayrıca 22 Kasım itibariyle 2010 model Sağlık Müdürlüğünün gönderdiği 4x4 ambulans hizmete sunulmuştur.