Erzurum Oltu Devlet Hastanesi

Yasin Haşimoğlu Mahallesi Narman Caddesi No: 8 Oltu Erzurum
Bu sayfa en son 03.10.2014 tarihinde güncellenmiştir. Kurum yetkilisi misiniz ? Sayfayı yönetmek için yetki talebinde bulunun.
Oltu Devlet Hastanesi, 1965 yılında, 30 yataklı“Sağlık Merkezi” olarak hizmete açılmış, daha sonra“50 yataklı Devlet Hastanesi” ne çevrilmiştir.

Mevcut binanın zamanla ihtiyaca cevap verememesi nedeniyle, 854 m²'lik alan üzerine kurulan hastane binasına, 1986 yılında ek yapılmış ve “75 yataklı Devlet Hastanesi” olarak hizmetlerine devam etmiştir.

Bölgenin iklim ve coğrafi yapısı nedeniyle, çevre ilçelerin talebini de karşılamak durumunda kalan hastanemizin yaklaşık 100.000 nüfusa hizmet sunması sebebiyle,  hastane kampüsündeki lojman binaları da, 2003–2005 yıllarında hizmete katılmıştır.

Sağlık Bakanlığı'nın,“Sağlıkta Dönüşüm” projesi ile başlattığı süreçte ilçemize, 100 yataklı yeni bir hastane binası planlanmış, 23 Temmuz 2008 tarihinde hizmete açılmıştır.