Eskişehir Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi

Yenikent Mah. Piri Reis Cad. No:28 ESKİŞEHİR
Bu sayfa en son 29.06.2014 tarihinde güncellenmiştir. Kurum yetkilisi misiniz ? Sayfayı yönetmek için yetki talebinde bulunun.
1978 Yılından 2005 yılının şubat ayına kadar SSK Eskişehir Dispanseri adı altında hizmet vermekte olan kurumumuz Sağlıkta Dönüşüm Projesi çalışmaları çerçevesinde SSKya bağlı sağlık kurumlarının 2005 Şubat ayında Sağlık Bakanlığına devredilmesiyle Eskişehir Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi adı altında hizmet vermeye başlamıştır.

2005 yılının Şubat ayında Sağlık Bakanlığına devrimizle başlayan yolculuğumuza 2009 yılında inşaatı başlayan yeni hizmet binamız 2010 yılı Ağustos ayında Sayın Başbakanımız Recep Tayip ERDOĞAN’ın açılış töreni ile hizmete girmiştir.

Yeni hizmet binamız Yenikent Mahallesinde Yenikent Aile Sağlığı Merkezi yanında bulunmaktadır. Yeni hizmet binamız yaklaşık olarak 8700 metrekare içerisinde, 90 poliklinik, 2 engelli polikliniği, 1 acil hizmetler polikliniği, 1 genel ve 2 lokal ameliyathanesi, 6 yatak kapasitesi ile hasta muayene ve tedavi hizmetleri verilmektedir.

Merkezimizde 100 kişilik konferans salonunda personel ve hasta eğitimleri planlanmaktadır. Hastalarımıza yönelik Ağız Diş Sağlığı Bakımı, ağız diş tedavi hizmetleri, çocuklarımızın diş bakımları ve diş hekimi kkusunu yenmeye yönelik eğitimlerinin verilmektedir. Yeni hizmet binamız ile hizmete giren tüm yiyecek ihtiyaçlarının karşılığı kafeterya hizmetlerimiz 150 m2 bir ala personelimize ve hastalarımıza hizmet vermektedir. Merkezi ısıtma, soğutma, medikal gaz ve kompresör sistemleri, kesintisiz güç kaynaklarıyla merkezimiz teknik hizmetler ile destekli olup tüm fiziki alt yapıya sahip bulunmaktadır. Merkezimiz hasta ve çalışanlarımızın güvenliklerinin sağlanması amacıyla 24 saat güvenlik kameraları ile kontrol edilmektedir.

Tanı ve teşhis amacıyla merkezimizde 1 Adet Digital Tomofrafi 3 adet Dijital Panamik Röntgeni, 3 adet Periapikal Diş Röntgeni, sefolametrik diş röntgeni ile röntgen hizmetleri, Biyokimya, Hbs, HIV, HCV, Kanama Zamanı tahlil çalışmaları ile de Kan Labatuarı hizmetleri merkezimizde uzman personellerce verilmektedir. Dijital olarak çekilen diş röntgen filmleri hastane otomasyon sistemi sayesinde doğrudan polikliniklerde hekim bilgisayarında görüntülenmekte böylece hastalarımızın röntgen bekleme sürelerini azaltmış bulunmaktayız. Ayrıca röntgen atık suları üretmeyerek çevreye de vermiş olduğumuz değeri belirtmekteyiz.

Merkezi sterlizasyon ünitemiz 2 adet büyük otoklav, diş tedavilerinde kullanılan başlıkların sterilizasyonu için 5 adet başlık bakım otoklavları ile hizmet vermektedir. Günümüz koşullarında diş tedavilerinde sterilizasyona verilmesi gereken önemin fazlası ile farkındayız. Bu nedenle merkezi Sterilizasyon Ünitesinde konusunda eğitimli ve deneyimli personellerimizle en üst startlarda kontrollü olarak sterilizasyon işlemleri yapılmaktadır.

Hekim seçme hakkını hasta ve hasta yakınlarının temel hakkı olan sağlık hizmeti alımında hekimini seçmesi ve değiştirmesi, teşhis ve tedavilerinde katılımcı rol oynamaları şeklinde tanımlanabilir. Hasta Haklarına İlişkin Avrupa Statüsü Ana Sözleşmesi,  Hasta Hakları Yönetmeliği, Yataklı Tedavi İşletme Yönetmeliği gereğince hastalarımıza Hekim Seçme Hakkı hastanemizde 2005 yılından beri tüm gereklilikleri ile uygulanmaktadır.

Hasta Hakları Birimimiz engelli hastalarımızın tedavilerinde de her türlü yardım ve desteği sağlamaktadır. Engelli hastalarımız merkezimize başvurularında hasta hakları ile direkt iletişime geçerek ya da mevcut polikliniklerde muayeneleri sonrasında tedavi ihtiyaçları belirlenmesi halinde personellerimizin hasta hakları birimi ile diyaloga geçerek engelli hastamızın tedavisi planlanmaktadır. Merkezimizde bulunan tam teşekkülü ameliyathanede genel anestezi ve sedasyon altında tüm tedavileri yapılmaktadır. Ayrıca Sağlık Bakanlığımızın  Evde Bakım Hizmetlerine Yönelik Çalışmalarımızda mevcut olup başvurularınızı Hasta Hakları Birimine yapabilmektedir.

Yeni hizmet binamızda Sağlık Bakanlığı ve Hasta - Çalışan Güvenliği gereklilikleri ile tam donanımlı olarak, steril ve yarı steril alanlarıyla stardize edilmiş ameliyathanemizde Ağız ve Çene Cerrahisi Uzmanı ve Periodontoloji Uzmanları ile sedasyon ve genel anestezi altında diş çekimi, diş eti operasyonları yapılmaktadır. Eskişehir İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından yapılan görevlendirme ile sürekli olarak anestezi uzmanımız bulunmaktadır.

Merkezimiz ve Sağlık Müdürlüğü Ağız ve Diş Sağlığı Şubesinin birlikte yürütmüş olduğu İlköğretim çağı 1. ve 2. sınıf öğrencilerine yönelik okul taramaları faaliyetleri ve Kırıkkale Üniversitesinden Doç. Dr. Türksel Dülgergil ile birlikte yürütülen “Fırçalar Çantada Dişler Yolunda” Adı altında yapılmakta olan projede 10.000 adet geleceğimizin temelleri olan çocuklarımıza diş fırçası dağıtımı yapılacak ve fl jel uygulaması yapılarak geleceğimiz olan çocuklarımızın sağlıklı dişler ile büyümesi sağlanacaktır.