Gaziantep 25 Aralık Devlet Hastanesi

Sarı Güllük Mahallesi Fevzi Çakmak Bulvarı Şehit kamil Gaziantep
Bu sayfa en son 06.10.2014 tarihinde güncellenmiştir. Kurum yetkilisi misiniz ? Sayfayı yönetmek için yetki talebinde bulunun.
Hastanemizin temelini oluşturan İşçi Sigortaları Gaziantep Dispanseri, Eylül 1956'da kiralık bir iş hanında hizmet vermeye başlamıştır. Hastanemiz, modern bir sağlık kuruluşu olarak inşa edilip 20.02.1967 tarihinde hizmete girmiştir. Kuruluşunda Sosyal Sigortalar Kurumu Genel Müdürlüğü'ne bağlı Gaziantep - Şanlıurfa - Kahramanmaraş illeri ve bu illere bağlı yerleşim merkezlerinin Bölge Hastanesi olarak faaliyet göstermiştir.

16.08.1968 tarihinde hastane olarak tanınması ile Sağlık ve Sosyal Yardım Bakanlığı'ndan  alınan 213 sayılı ruhsatla İşçi Sigortaları Gaziantep Hastanesi daha sonra 506 sayılı Sosyal Sigortalar Kanunu'nun yürürlüğe girmesiyle de Sosyal Sigortalar Kurumu Gaziantep Hastanesi adını almıştır. Bazı Kamu Kurum ve Kuruluşlarına ait hastanelerinin Sağlık Bakanlığı'na devrine dair kanun kapsamında 19.02.2005 tarihinden itibaren Sağlık Bakanlığına devredilmiş olup Gaziantep 25 Aralık Devlet Hastanesi adı ile hizmet vermeye devam etmektedir.