Hatay İskenderun Devlet Hastanesi

Dumlupınar Mahallesi 264 Sokak
Bu sayfa en son 19.10.2014 tarihinde güncellenmiştir. Kurum yetkilisi misiniz ? Sayfayı yönetmek için yetki talebinde bulunun.
İskenderun sahil tarafında hizmet vermekte olan B Bloğumuz Fransızlar tarafından yapılan tarihi bir bina olup şuan sit alanı statüsündedir. 1927 yılında Cerrahhane ve Göğüs Hastalıkları Merkezi olarak açılmış, 1950’li yıllarda Devlet Hastanesine dönüştürülmüştür. İskenderun merkezde hizmet vermekte olan A bloğumuz ise 1968 yılında SSK hastanesi olarak açılmış, 1992 yılında kapasitesi arttırılmış, 2005 yılında ise İskenderun Körfez Devlet Hastanesi olarak hizmet vermeye başlamıştır. 2006 yılında her iki hastane İskenderun Devlet Hastanesi adı altında birleştirilmiştir.