Hatay Kırıkhan Devlet Hastanesi

Kurtuluş Mh. İnönü Blv.No:1 Kırıkhan
Bu sayfa en son 19.10.2014 tarihinde güncellenmiştir. Kurum yetkilisi misiniz ? Sayfayı yönetmek için yetki talebinde bulunun.
1958 yılında (A) tipi tıbbi sağlık merkezi olarak zemin ve iki katlı binada hizmete girmiştir. 1971 yılında 50 yataklı ve 1983 yılında doğum pavyonu ve idare binası ilave edilerek 100 yataklı hale getirilmiştir. 2005 yılı Şubat ayında ek bina inşaatı (yeni Poliklinikler) hizmete sokulmuştur.
Mevcut birimlerimiz: Acil servis (2 odalı 6 yataklı), 3 adet ameliyathane, doğumhane, poliklinikler (16 adet-Diş polikliniği dahil), Koroner yoğun bakım ünitesi (3 yatak), servislerimiz (çocuk 10 yatak), (hariciye-15 yatak), (göz-2 yatak), (dahiliye-15 yatak), (kadın doğum-15 yatak), (KBB-5 yatak), (Nöroloji-5 yatak), (Ortopedi-5 yatak), laboratuar (Bakteriyoloji, biyokimya), Kan merkezi, röntgen( Merkez ve acil), eczane, mutfak ve B tipi 112 acil yardım servis hizmeti 2006 yılı itibari ile 100 yatak kapasiteli hastanemiz fiilen 90 yatak ile hizmet vermektedir.
Hastanemiz konumu nedeniyle Antakya, İskenderun, Belen, Hassa, Reyhanlı, Kumlu ilçelerine ortalama 30 km uzaklıkta olduğundan 300 bin nüfusa hizmet vermektedir. Hastane hizmetlerimizde, 2005 yılından bu yana Hastane bilgi yönetim sistemi (HBYS) ile otomasyon sistemini uygulanmaktadır. Hasta/hasta yakınları ve çalışanlarımızın güvenliği için kapalı devre kamere sistemi mevcuttur. Hastanemizde, Kalite, bilgi güvenliği, hasta hakları, hekim seçme politikaları uygulanmaktadır. Hastanemiz sağlık bakanlığından sertifikalı çocuk dostu hastanedir. Hastanemizde emzirme odası, dinlenme yeri, kantin, otopark gibi sosyal üniteler bulunmaktadır.