Isparta Eğirdir Kemik Eklem Hastalıkları Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi

Merkez Eğirdir
Bu sayfa en son 20.10.2014 tarihinde güncellenmiştir. Kurum yetkilisi misiniz ? Sayfayı yönetmek için yetki talebinde bulunun.
Kuruluş amacına uygun olarak, Eğirdir’in eski hükümet binasının tamir ve hastane için gereken değişiklikler yapıldıktan sonra 1952 yılında, o dönem yaygın olan kemik ve eklem tüberküloz vakalarının tedavisi için bir merkez olarak 100 yatak kapasitesiyle açılmıştır. 1953 yılında 25 yatak eklenerek 125 yatağa ulaşılmış ve 1954 yılında acil hastalar için 10 yatak daha eklenerek 135 yatağa ulaşılmış ve 1957 yılına kadar bu kadroyla çalışılmış. Yoğun hasta talebinin devam etmesi üzerine 1968 yılında 11 katlı 1000 yatak kapasiteli ana bina ve arazisi içinde hayvan laboratuarı, fizik tedavi üniteleri, çeşitli atölyeler ve lojmanların bulunduğu bir kompleks pilot proje halinde projelendirilmiştir ve 1986 yılında hizmete açılmıştır.

İkinci binamız da restore çalışmalarından geçtikten sonra fizik tedavi birimi olarak açılışı yapılmış ve iki hastanenin birleştirilmesi ile 27.06.2003 tarihinde Eğirdir Kemik Eklem Hastalıkları Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi olarak hizmet vermeye devam etmektedir.