İstanbul Arnavutköy Devlet Hastanesi

Merkez Mahallesi Fatih Caddesi No:3 Arnavutköy / İstanbul
Bu sayfa en son 05.12.2014 tarihinde güncellenmiştir. Kurum yetkilisi misiniz ? Sayfayı yönetmek için yetki talebinde bulunun.
İl Özel İdaresi tarafından yaptırılan Arnavutköy Devlet Hastanesi Mayıs 2010’da Ali Külünk Semt Polikliniği’nde  hasta kabul etmeye başladı. Hastanesi'nin açılışı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla 2 Mayıs 2011 tarihinde düzenlenen törenle resmi açılışı gerçekleşti.

1 Temmuz 2010 tarihinde hizmet vermeye başlayan 201 yataklı Arnavutköy Devlet Hastanesi, 32 milyon TL’ye mal oldu. Arnavutköy’ün ilk kamu yataklı kurumu olma özelliğine sahiptir. 2008 de İstanbul ili özel idaresi tarafından yapımına başlanmış 17.000 m2 arsa alanı, 5,742 m2 oturum alanı 30,350 m2 kapalı alanı ve 211 yatak kapasitesi ile Aralık 2009 da kurucu ekibin atanmasıyla faaliyet sürecine başlamıştır.
Bu süreçte hizmet alımları, malzeme alımları sağlanarak alt yapı oluşturulmuş, doktor ve sağlık personeli atanmasıyla da, Temmuz 2011’de poliklinik hastaları kabul edilmeye başlanmıştır. Acil servis, yataklı servisler, ameliyathane, yoğun bakımlar sırasıyla açılmış ve yıllık 700 bin hasta sayısına ulaşmıştır.
Ayrıca hastanemiz BT, MR, Mamografi, Eko, Dijital Röntgen vb. son teknolojiyle üretilmiş cihazlarla donatılmaktadır. İdari süreçlerde kompakt arşiv kurulmuş, bilgi işlem aktif hale getirilmiş, HBYS, PACS, dijital arşiv, güvenlik kamera sistemleri, IP telefon alt yapısıyla modern bir hastane olmaya çalışmaktadır.