İstanbul Bakırköy Prof. Doktor Mazhar Osman ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi

Zuhurat Baba Mah. Demirkapı Cad.
Bu sayfa en son 28.12.2014 tarihinde güncellenmiştir. Kurum yetkilisi misiniz ? Sayfayı yönetmek için yetki talebinde bulunun.
Günümüzde Türkiyenin en gelişmiş Gündüz Hastanesi ve Rehabilitasyon Merkezine sahip olan Bakırköy Prof. Doktor Mazhar Osman Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi, klinik araştırmalarda ve bilimsel üretimde önemli rol oynamaktadır. Cumhuriyet Dönemi'nin en büyük ruh ve sinir hastalıkları hastanesi olmakla beraber, bu alanların gelişmesindeki rolünü günümüzde de devam ettirmektedir.
BRSHH, öncelikli uzmanlığı psikiyatri, nöroloji ve nöroşirurji olmakla birlikte, tüm dallarda hizmet veren tam teşekküllü modern bir hastane ve bir eğitim kurumudur. Bu alanlarda Türkiye'nin en yetkin hekimlerini yetiştirir.
Hastanede Psikiyatri, Nöroloji ve Nöroşirürji şeflikleri bulunmaktadır. Bunlara bağlı servis ve poliklinikler;
* Akut Psikoz kadın ve erkek servisleri ile psikiyatri hizmetleri verilmektedir.
* Kronik Psikoz Servisleri Akut Psikoz Şefliklerine bağlı, Nevroz Şefliklerine bağlı ve AMATEM Şefliğine bağlı kadın ve erkek servisleri bulunmaktadır.
* APTÜ(Ayaktan Psikiyatrik Tedavi Ünitesi) de Psikoz, Nevroz, Adli Psikiyatri Polk. ve Acil Servis Hizmeti verilmektedir.
* UMATEM (Uçucu Madde Bağımlıları Tedavi Merkezi)
* Adli Psikiyatri Şefliğine Bağlı servisler.
* Sağlık Merkezi'nde Dahiliye Servisleri, Diş, Cerrahi, Kadın doğum Poliklinikleri ile hastane çalışanları ve hastalarına hizmet vermektedir. Ayrıca hastane eczanesi, gassilhane ve patoloji laboratuvarı bulunmaktadır.
* Rehabilitasyon hizmeti yürütülmektedir.
* Nevroz servisleri ve 2. Basamak Ayaktan Tedavi Poliklinikleri, Nevroz polk., EDAM (Evlilik Danışma Merkezi), 24 saat hizmet veren İMDAT (İntihar Danışma Tedavi), Adölesan Polk., Konuşma Bozukluğu Polk., OKB (Obsesif Kompülsif Bozukluk) Polk., Çocuk Psikiyatri Plok., Ruhsal Travma Polk., CİP (Cinsel İşlev Polk., ), Yeme Bozukluğu Polk., Depresyon-Yas Poliklinikleri ile hizmet vermektedir.
* AMATEM (Alkol ve Madde Bağımlıları Tedavi Merkezi) de ; Yoğun bakım, Poliklinik hizmeti olarak alkol, madde, sigara poliklinikleri ve danışma hattıyla hizmet vermektedir. Ayrıca Hormon ve Toksikoloji labortuvarı da bulunmaktadır.
* Yıldırım Aktuna Nöroloji Kliniği'nde, Yoğun Bakım, Nöroloji servisleri ve poliklinik hizmeti bulunmaktadır. Parkinson ve Hareket Bozuklukları, Epilepsi, EEG, Kas Hastalıkları ve Başağrısı Poliklinikleri bulunmaktadır.
* BİTAM Bakırköy İnme Tedavi ve Araştırma Merkezi
* Nöroşirürji biriminde Ameliyathane, Yoğun Bakım, servis ve poliklinik hizmeti verilmektedir.