İstanbul Bayrampaşa Devlet Hastanesi

İsmetpaşa Mah. Kenar Sok. No:22
Bu sayfa en son 02.01.2015 tarihinde güncellenmiştir. Kurum yetkilisi misiniz ? Sayfayı yönetmek için yetki talebinde bulunun.
Hastanemiz 1970 yılında İstanbul Sağmalcılar bölgesinde 100 yatak kapasiteli olarak Adalet ve Sağlık Bakanlıkları arasında yapılan bir protokolle öncelikle mahkum hastalara ve hem de sivil hastalara tedavi hizmetlerini birlikte vermek üzere açılmıştır.
1989 yılında 300m2'lik alan üzerine 4 katlı olarak yeni bina İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılarak Tutuklu ve hükümlü hariç halka hizmet vermeye 10-01-1991 tarihinde başlamış ve 150 yatak kapasiteli Hastane haline gelmiştir.
Ancak hasta sayısının giderek artması nedeniyle 1992 yılında 2 katlı 450 m2 büyüklüğündeki poliklinik binası hibe yoluyla yaptırılarak hizmete açılmıştır. Şu anda poliklinik hizmetleri bu binada verilmektedir.
Artan ihtiyacı karşılamak üzere 1993 yılında başlanan ikinci ek bina ise 2003 yılında Bayrampaşa Belediyesi, Kaymakamlığı ve çevredeki işadamları ile yapılan işbirliği sonucunda yapılan bağışlarla halkın hizmetine açılmış ve hastanemiz böylece 180 yataklı olmuştur.
Yine 2003–2004 yıllarında artan yoğun hasta potansiyeli nedeniyle ihtiyaç üzerine 2 Ameliyathaneye ek olarak, 3 adet ameliyathane daha yine bağışlarla yapılarak hizmete sunulmuştur. Böylece 2003 yılında günde 5-6 ameliyat yapılabilirken, hastanemizde 2004 yılından bu yana günde 20-25 ameliyat yapılmaktadır.
Hastanemiz modernize edilip çağdaş hala getirilmiştir. Odalarımızın %90'ı tek kişilik içerisinde tuvalet ve banyolu olarak hizmet vermektedir, bu sebepten dolayı yatak sayımız 120'lere düşürülmüştür. En son haliyle hastanemiz de günde 350'e yakın hasta muayene edilmekte, 30 civarında ameliyat yapılmaktadır.