İstanbul Bayrampaşa Maltepe Semt Polikliniği

Maltepe Mah. Gümüşsuyu cad. No:62 Maltepe - İSTANBUL
Posta Kodu:
Bu sayfa en son 11.10.2014 tarihinde güncellenmiştir. Kurum yetkilisi misiniz ? Sayfayı yönetmek için yetki talebinde bulunun.
Hastanemiz 1970 yılında İstanbul Sağmalcılar bölgesinde 100 yatak kapasiteli olarak Adalet ve Sağlık Bakanlıkları arasında yapılan bir protokolle mahkûm hastalara hizmet amacıyla açılmıştır.

1990 lı yıllarda 300m2’lik alan üzerine 4 katlı olarak bugünkü yeni bina İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından, mahkûmlara ek olarak sivil halka da hizmet vermek üzere yapılmış ve hastanemiz 150 yatak kapasiteli Hastane haline gelmiştir.

Ancak hasta müracaat sayısının giderek artması nedeniyle 1992 yılında 2 katlı 450 m2 büyüklüğündeki poliklinik binası hibe yoluyla yaptırılarak hizmete açılmıştır. Şu anda acil ve poliklinik hizmetleri bu binada verilmektedir.

Artan ihtiyacı karşılamak üzere 1993 yılında başlanan ikinci ek bina ise 2003 yılında Bayrampaşa Belediyesi, Kaymakamlığı ve çevredeki işadamları ile yapılan işbirliği sonucunda yapılan bağışlarla halkın hizmetine açılmıştır ve hastanemiz 200 yataklı hale gelmiştir.

Yeri yıllar önce ayrıldığı halde bir türlü yapılamayan ve büyük ihtiyaç haline gelen hastane asansörü de yine bağış olarak yapılarak 01.10.2003 tarihinde hizmete sunulmuştur. Bayrampaşa Belediyesince hastane bahçesi düzenlemesi de yapılarak ışıklandırılması sağlanmış ve otopark alanı genişletilmiştir. Ayrıca hiç hizmet aracı olmayan hastanemize, bağışla 2 adet hizmet aracı kazandırılmıştır.

2004 yılında daha da artan hasta sayısı nedeniyle iki bina arasındaki alan bağışlarla tek kat olarak kapatılmış ve bu alan içerisine, veznelerle birlikte, kantin, bekleme alanı düzenlenmiştir.

Yine 2003–2004 yıllarında artan yoğun hasta potansiyeli nedeniyle ihtiyaç üzerine 2 Ameliyathaneye ek olarak, 3 adet ameliyathane daha yine bağışlarla yapılarak Ameliyathane sayısı 5’ e çıkartılmıştır. Böylece 2003 yılında günde 5-6 ameliyat yapılırken, hastanemizde 2004 yılından bu yana günde 25-30 ameliyat yapılabilmektedir.

Hastanemizde deprem yönünden yapılan etüt sonucunda güçlendirilmesine karar verilmiş olup İl Özel İdaresince 2009 yılında başlanan güçlendirme inşaatları 2012 sonunda bitirilmiştir.

Böylece hastanemiz modernize edilip çağdaş hala getirilmiştir. Odalarımızın %90'ı tek kişilik içerisinde tuvalet ve banyolu olarak hizmet vermektedir, bu sebebden dolayı yatak sayımız 120'lere düşürülmüştür. En son haliyle hastanemiz de günde 350'e yakın hasta muayene edilmekte, 30 civarında ameliyat yapılmaktadır.

Bayrampaşa Devlet Hastanesi olarak 300 yataklı yeni modern bir hastane yapılmasına karar verilmiş olup halen proje ve yer tahsis aşamasında çalışmalar Bakanlığımızca sürdürülmektedir.