İstanbul Çatalca İlyas Çokay Devlet Hastanesi

Ferhatpaşa Mah.İstanbul Cad. 34540 Çatalca / İstanbul
Posta Kodu:
Bu sayfa en son 18.08.2014 tarihinde güncellenmiştir. Kurum yetkilisi misiniz ? Sayfayı yönetmek için yetki talebinde bulunun.
Çatalca Devlet ve Bölge Trafik Hastanesi Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne ait arsa üzerinde Çocuk Esirgeme Kurumu olarak yapılmış binaların düzenlenmesiyle 19.07.1992 tarihinde hizmete açılmıştır. Açıldıktan sonra poliklinik hizmeti vermeye başlayan hastane 08.06.1993 tarihine kadar sadece poliklinik hizmeti vermiştir. Daha sonra halen kullanılmakta olan eski hizmet binasında 1993 yılında yapılan tadilat ve düzenlemelerden sonra kalorifer dairesi, mutfak ve yemekhane, elektrik tesisatı, morg, gasilhane ve jeneratörün hizmete sokulması ile 08.06.1993tarihinden itibaren yatarak hasta tedavisi de yapmaya başlamıştır. Çatalca Devlet Hastanesi ikisi lojman olmak üzere toplam dört binada hizmet vermektedir. Başhekimlik lojmanı olarak tahsis edilmiş olan bina ise Başhekim tarafından lojman olarak kullanılmayıp Ana Çocuk Sağlığı Merkezi olarak 2004 yılından bu yana kullanılmaktadır. Hastanemizin üzerinde bulunduğu arsa İlçe Kaymakamlığımızın girişimleriyle Valilik Makamının 23/05/2006 tarih ve 34300 sayılı yazıları ile Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünden alınarak Sağlık Bakanlığı (Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü) adına tahsis edilmiştir. 28/12/2006 tarihinde kurumumuz tarafından yaptırılan deprem güvence saptama raporu sonuçlarının İl Sağlık Müdürlüğü ve İl Özel İdaresine gönderilmesi sonucu kurumumuz binaları tekrar incelemeye alınmış ve İSMEP projesi kapsamında güçlendirme yapılması kararı alınarak projelendirmesi yapılmış fakat güçlendirme çalışmaları başlamamıştır. 08/09/2009 tarihinde yaşanan sel felaketinden her iki hizmet binası da etkilenmiş, bodrum katlarında bulunan poliklinikler, acil servis, depolar, çamaşırhane, kazan daireleri ve elektrik panoları ciddi zararlar görmüştür. İl Sağlık Müdürlüğünün ve İl Özel İdaresinin durum tespit çalışmaları sonucunda İl Özel İdaresi tarafından tadilat yapılmıştır. Yaşanan sel felaketini takip eden günlerde Sayın Sağlık Bakanı, Sayın İl Sağlık Müdürü ve diğer yetkililer Kurumumuzu ziyarete gelerek gerekli incelemeleri yapmışlardır. Bu incelemeler sonucunda Sayın Sağlık Bakanımız Çatalca İlçesi için 75 yataklı yeni bir hastane yapılması çalışmalarına başlanması talimatını vermiş ve proje çalışmalarına başlanmıştır.