İstanbul Deri ve Tenasül Hastalıkları Hastanesi

Zuhuratbaba Mahallesi, Doktor Tevfik Sağlam Caddesi, No.26
Bu sayfa en son 26.12.2014 tarihinde güncellenmiştir. Kurum yetkilisi misiniz ? Sayfayı yönetmek için yetki talebinde bulunun.
Hastanemiz 1908 yılında İstanbul Emniyet Müdürlüğüne bağlı olarak Beyoğlu Kuledibinde Emrazı Zührevi hastanesi olarak kurulmuştur.
Bilahare 1918 yılında Hasköy'e nakledilmiştir. Hasköyden yeri olan Cankurtaran'a nakledilmiş ve belediyeye bağlı olarak 1982 yılına kadar çalışmış ve yine aynı sene yapılan bir protokol ile Sağlık Bakanlığına devredilmiştir.
Eminönü Cankurtaran semtinde bulunan hastane binası, Büyükşehir Belediyesi'ne ait olduğundan, İl Sağlık Müdürlüğü'nün uygun gördüğü şekilde boşaltılarak 15-03-2009 tarihi itibarıyla Bakırköy Lepra Hastanesi bahçesindeki binada hizmetine devam etmektedir.