İstanbul Lepra Deri ve Zührevi Hastalıklar Hastanesi

E-5 Karayolu üzeri Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi Arkası
Bu sayfa en son 26.12.2014 tarihinde güncellenmiştir. Kurum yetkilisi misiniz ? Sayfayı yönetmek için yetki talebinde bulunun.
Hastanemiz 1981 yılından beri Lepra (Cüzzam) hastalarının teşhis, tedavi ve takipleri için Sağlık Bakanlığı İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Cüzzamla Savaş Derneği ile yapılan üçlü protokol anlaşmasıyla tüm Lepra hastalarına hizmet vermektedir. Hastalarımız hekim tarafından yapılan ilk muayenelerinde sorunları saptandıktan sonra Lepra hastalığıyla ilgili durumlarının irdelenmesi, gelişmelerinin izlenmesi için hastanenin Fizik Tedavi Rehabilitasyon, Göz, Sosyal Hizmetler ve aktivasyon durumlarının incelenmesi için de Basil Laboratuarına giderler. Hastaların eğer lepra dışında sorunları varsa hastanemiz içindeki Dahiliye, Diş, Cildiye gibi uzmanlık polikliniklerine başvurabilirler.
Bu değerlendirmeler sonucunda yatırılarak verilmesi gereken bir hizmet söz konusu ise hastalar yatırılır ve gereken hizmetleri 35 yataklı Lepra Servisinde elemanların yardım ve destekleriyle verilir. Bu hizmet sağlığın her türlü sorununa yönelik olabilir. Herhangi bir biçimde Lepra yönünden aktif olan hastalara Lepra tedavisi uygulanırken, sakatlıkları nedeniyle ekstremitelerinde yaraları olan hastaların yara bakım ve tedavisi uygulanır. Gerekirse cerrahi işlemler yapılır. Bu arada koyucu ayakkabıdan proteze kadar her türlü yaşamı kolaylaştıran ve sorunları ortaya çıkmadan engellemeye yönelik önlemler de alınır.